Microsft tablet üretmeden iki kez düşünmeli

Güncelleme Tarihi:

Microsft tablet üretmeden iki kez düşünmeli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2012 11:20

Yazılım devi Microsoft'un Surface modeliyle tablet piyasasına girecek olması, bilgisayar üreticisi Acer'in tepkisini çekti.

Haberin Devamı

Konu hakkında açıklama yapan Acer CEO'su JT Wang, Microsoft'un donanım üretmesi konusunda rahatsız olduklarını, ve tablet piyasasına girmeden önce iki kez düşünmelerini söylediklerini belirtti. Wang, böyle bir hamlenin ekosistemde negatif bir etki yaratacağını ve diğer markalarında negatif tepki vereceğini söyledi. Bunun bir işte ne kadar iyi olmakla ilgisinin olmadığını belirten Wang, eğer Microsoft donanım üretimi işine girecekse, biz ne yapacağız diye sordu.

Wang'ın Microsoft'a yönelttiği eleştiri, bu konuda ısrarcı davranması halinde ürettikleri bilgisayarların işletim sistemini Microsoft'la devam ettirmek yerine başka alternatiflere yönelebileceklerini söylemesiyle son buldu.

Microsoft'un Windows 8'li tabletleri, 26 Ekim'de Windows 8'in çıkışıyla beraber sonra satışa sunulacak. Surface tabletler, temel olarak ikiye ayrılıyorlar. Bunlardan biri ARM çipiyle ve Windows RT ile çalışıyor. Windows 8 Pro'lu modeller ise Intel "Ivy Bridge" işlemcisi ile çaışıyor ve fiyatı biraz daha pahalı.

Şirkete göre fiyatlar, ARM tabletlerle ve Intel Ultrabook sınıfı PC'lerle rekabet edecek seviyede olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!