Merakla beklenen Xiaomi Mi 8 ortaya çıktı! İşte Xiaomi Mi 8'in özellikleri

Güncelleme Tarihi:

Merakla beklenen Xiaomi Mi 8 ortaya çıktı İşte Xiaomi Mi 8in özellikleri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2018 12:52

Geçtiğimiz günlerde Türkiye pazarına girişi haberiyle gündeme oturan ve fiyat-performans odaklı telefonlarıyla dikkatleri üzerine çeken Xiaomi, Mi 8 modelini tanıttı.

Haberin Devamı

Xiaomi, günlerce Mi 7 olarak anılan modeli bugün Mi 8 olarak tüm dünyaya duyurdu. Şirketin Mi 7 modelini es geçmesinin sebebi ise bu yılın şirketin sekizinci yılı olması. Öncelikle Xioami Mi 8 modelinin çentikli bir ekran yapısına sahip olduğunu; ancak eğer isterseniz o çentiği yok edebileceğinizi belirtelim. 6.21 inç büyüklüğünde olan ve 1080x2248 piksel çözünürlük sunan ekranla gelen telefon, 407 PPI piksel yoğunluğuna sahip. 18:7:9 ekran formatının kullanıldığı cihazın ekran-kasa oranı ise %88.5. Ek bilgi olarak, Always On desteğinin önümüzdeki günlerde ekleneceği belirtelim. 

Merakla beklenen Xiaomi Mi 8 ortaya çıktı İşte Xiaomi Mi 8in özellikleri

7.8 mm kalınlığında ve 172 gram gram ağırlığında olan Mi 8, alüminyum hatlardan oluşan çerçevelere sahip. Ayrıca telefon, beyaz, mavi, altın ve siyah olmak üzere dört farklı renk seçeneğiyle gelecek. AMOLED panellerin kullanıldığı model, Corning Gorilla Glass ekran teknolojisiyle oldukça güvenli bir şekilde korunuyor. Qualcomm'un en güçlü işlemcisi olarak anılan Snapdragon 845, bu modelde de hakim. Grafik birimi olarak da Adreno 630 seçilmiş durumda. 6 GB RAM / 64 GB, 6 GB RAM / 128 GB, 6 GB RAM / 256 GB ve 8 GB RAM / 128 GB olmak üzere dört farklı depolama alanıyla gelecek telefon, 600 nit parlaklık değerine sahip. 

Haberin Devamı

Merakla beklenen Xiaomi Mi 8 ortaya çıktı İşte Xiaomi Mi 8in özellikleri

Telefonun 8 GB'lık versiyonundan biraz bahsetmemiz gerek. Çünkü, o model Xiaomi Mi 8 Explore Edition olarak anılıyor ve kendine has özelliklere sahip. Çentikli ekranın tam anlamıyla iPhone X gibi çalıştığı cihaz, yüz tanıma teknolojisini 20 MP'lik kızıl öte bağlantılı kamera ile gerçekleştiriyor. Ayrıca, cihazda ekrana gömülü parmak izi teknolojisi yer alıyor. Diğer modellerdeki parmak izi okuyucu arka kısıma konumlandırılmış durumda. 

Merakla beklenen Xiaomi Mi 8 ortaya çıktı İşte Xiaomi Mi 8in özellikleri

Haberin Devamı

Gelelim telefonun kamera özelliklerine. Öncelikle telefonda 12 MP + 12 MP olmak üzere çift arka kamera ve 20 MP'lik ön kamera olduğunu belirletim. Oldukça zengin özelliklerle donatılan çift arka kameradan ilki f/1.8, diğer ikinci kamera ise f/2.4 diyafram açıklığına sahip. Çift tonlu LED flaş desteği, oto fokus ve 2x optik yakınlaştırma özelliği bulunan çift arka kamera, optik görüntü sabitleyici özelliğini de beraberinde getiriyor. Ayrıca ana kamera, yapay zeka algoritmalarını kullanıyor ve bu kapsamda kullanıcılara sahne algılama ve video düzenleme gibi özellikler sunuluyor. 4K çözünürlükte 60 FPS video kaydı yapabilen ana kameraya, f/2.0 diyafram açıklığında 20 MP ön kameranın eşlik ettiğini yukarıda söylemiştik. Ön kamera da, sahip olduğu yapay zeka algoritmalarıyla yazılımsal olarak portre modunda fotoğraflar çekilebiliyor. Telefon, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, çift bant GPS, Bluetooth 5.0, 3.5 mm jak girişi ve Type-C 3.1 bağlantılarını destekliyor. Son olarak 3400 mAh bataryadan beslenen Xiaomi Mi 8'in fiyatları ise şöyle:

Haberin Devamı

Merakla beklenen Xiaomi Mi 8 ortaya çıktı İşte Xiaomi Mi 8in özellikleri

6 GB RAM - 64 GB: 420 dolar

6 GB RAM - 128 GB: 470 dolar

6 GB RAM - 256 GB: 515 dolar 

Xiaomi Mi 8 Explore Edition (8 GB RAM - 128 GB): 625 dolar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!