Macbook Şifremi Unuttum Ne Yapmalıyım? Macbook Şifre Değiştirme, Kaldırma Ve Bulma

Güncelleme Tarihi:

Macbook Şifremi Unuttum Ne Yapmalıyım Macbook Şifre Değiştirme, Kaldırma Ve Bulma
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 13:45

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile birlikte elektronik cihazların kullanımı da çok önem taşıyor. Özellikle kullanım şifrelerinin değiştirilmesi için belli noktalara dikkat edilmelidir. Macbook şifremi unuttum ne yapmalıyım? Macbook şifre değiştirme, kaldırma ve bulma nedir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

 Macbook şifresi unutulduğu takdirde doğru bir şekilde değiştirme işleminin yapılması gerekir. Macbook kullanıcı hesabının oturumunu açmak için kullanılan parola unutulduğunda açma penceresinde yer alan sıfırlama seçeneği seçilir. Sonrasında doğru adımlar izlenir. 

 Macbook Şifremi Unuttum Ne Yapmalıyım? 

 Macbook kullanırken çok dikkat edilmelidir. Özellikle kullanıcı parolasının da mutlaka bilinmesi gerekir. Macbook şifresinin unutulması ile birlikte oturum açma penceresinden sıfırlama yapılabilir. Şifre değiştirme işlemi yapılmadan önce internete bağlı olunduğundan emin olunmalıdır. Macbook sürümünün hangisi olduğu da mutlaka bilinmelidir. Bunun yanı sıra Macbook parola sıfırlama seçeneklerinden birinin görünmesi için parola alanında yer alan soru işareti tıklanır. Soru işareti görünmüyor ise herhangi bir parola üç defa arka arkaya girilir. Macbook cihazında Apple kimliği kullanılarak sıfırlama seçeneği tercih edilir. 

Haberin Devamı

 Macbook Şifre Değiştirme 

 Macbook şifre değiştirme işlemi yapılırken öncelikle Apple kimliği kullanılarak sıfırlama seçeneği tercih edilir. Sonrasında ise Macbook yeniden başlatılır. Eğer Apple kimliği bilgileri istenirse ise bu bilgiler girildikten sonra parola sıfırla seçeneğine basılır. Kullanıcının parolalarının depolanması için ise yeni anahtar zinciri oluşturulmalıdır. 

 Bu bölümde Macbook'un yeniden başlatılması için "Tamam" butonuna tıklanır. Daha sonra ise "Tüm Parolaları Unuttunuz Mu?" seçeneği tıklanmalıdır. Bu şekilde Macbook etkisiz bir hale getirilir. Parola sıfırlama ekranı çıktığında ise onaylamak adına etkisizleştir tıklanır. Daha sonra Macbook şifre değiştirme işlemi için yeni parola bilgilerinin girişi yapılır. Yeni seçilen parolanın girilmesinden sonra ileri butonu tıklanır. Parola sıfırlama işlemi yapıldığında ise yeniden başlat bölümüne tıklanır. 

 Macbook Kaldırma ve Bulma 

 Macbook şifre değiştirme işlemleri doğru bir şekilde yapılmalıdır. Bazı durumlarda kurtarma anahtarı kullanılarak şifre sıfırlama seçeneği kullanılır. Bu nedenle FileVault kurtarma anahtarı da girilmelidir. Sistemde File Vault etkinleştirilir. Ayrıca diskin kilidinin açılması için de iCloud hesabı yerine de farklı bir kurtarma anahtarı oluşturulan anahtardır. Bu şekilde yeni parola bilgileri girilir ve parola sıfırlama işlemi de tamamlanır. Parola sıfırlama işlemi tamamlandıktan sonra istenildiği takdirde şifre de kolay bir şekilde değiştirilebilir. Macbook şifresi yenilenirken hem güvenli hem de unutulmayacak bir şifre seçilmelidir. Yeni parola girildikten sonra yeni parola bilgileri girildikten sonra ileri seçeneği tıklanır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!