Linux Deepin 15.3 : Kullanıcı dostu Linux sistemi

Güncelleme Tarihi:

Linux Deepin 15.3 : Kullanıcı dostu Linux sistemi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 10:06

Linux birçok sürümü olan ve uzun zamandır Microsoft’un Windows ürününe en iyi alternatifi sunan işletim sistemi. Piyasada bulunan bazı sürümler kullanıcı dostu olmaları ile ön plana çıkıyorlar. Bunlardan biri Deepin, ki bu size PC’nizde biraz Mac hissi yaratacak. Temelinde iyi bilinen Debian-Linux var. Buna ilişkin olarak sistem için temel donanım ve yazılım çeşitliliği oldukça büyük ve size tüm olası talepleriniz için karşılık verebiliyor.

Haberin Devamı

Çoğu diğer sistemin aksine, Deepin için DDE isimli bir masaüstü ortamı yaratılmış ve gerçekten de fark yaratıyor. Daha da ötesinde DMusic ve DPlayer medya oynatıcıları eklenmiş, bunlaer diğer oynatıcılardan fonksiyon çeşitliliği ile ayrılıyor. Sistemin yüklenmesi başlangıçtan itibaren sorunsuz – Yapmanız gereken yükleme asistanını takip edip, gerektiğinde klavye ve dil gibi ayarlardan tercih ettiğinizi seçmek. Yükleme toplamda yaklaşık 15 dakika sürüyor. İlk başlangıçtan sonra masaüstünde program seçenekleri alttaki bir görev çubuğunda belirecektir. “Roket” sembolüne tıklayın ve yüklü programları görün.

İpucu: Eğer sistemi bir sanal makinede test etmek isterseniz, sistem ayarlarını belirlerken “Type” “Linux” ve “Version” yolundan “Debian (64-bit)” seçimini yapın.

Haberin Devamı

İpucu: “alışveriş sepeti “ SEMBOLÜNE TEK BİR TIKLAMA İLE Deepin-Store’a erişebilirsiniz. Burada bir programı seçip ardından açılan ekranda “Install” tuşuna basarak hızlı ve sorunsuzca sisteminize yükleyebilirsiniz.

İşletim sisitemi: Linux

Dil: Almanca, İngilizce

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!