LG Stylus 2 yenilenmiş kapasitif kalemi ve büyük ekranıyla geliyor

Güncelleme Tarihi:

LG Stylus 2 yenilenmiş kapasitif kalemi ve büyük ekranıyla geliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2016 11:38

LG gelecek hafta Barselona’da gerçekleştirilecek 2016 Mobil Dünya Kongresi öncesinde burada tanıtacağı cihazları duyurmayı sürdürüyor. Geçen yıl çıkan ve büyük ilgi gören akıllı telefonlar arasında yer alan G4 Stylus’ın takipçisi olan LG Stylus 2 resmiyet kazandı.

Haberin Devamı

LG Stylus 2 de selefi gibi orta segmente mensup olan bir Android telefon. Adından da anlaşılacağı üzere, en önemli özelliği sahibi olduğu dahili kapasitif ekran kalemi. 

LG Stylus 2 kapasitif kalemi yenilendi 

LG, bu kapasitif ekran kaleminin önemli bir değişiklikten geçtiğinin altını çiziyor. Geçen yılın telefonu G4 Stylus’ın kaleminde plastik uç kullanılmıştı. Halbuki Stylus 2’nin kaleminin ucu nano kaplamaya sahip. Böylelikle kalem çok daha yüksek doğruluk, dolayısıyla daha iyi yazım ve çizim deneyimi sağlıyor. 

Stylus 2’nin yenilenen kapasitif ekran kalemi bazı ek işlevleri de beraberinde getiriyor. Örneğin Pen Pop adı verilen özel bir mod, kapasitif ekran kalemi yuvasından çıkarıldığında özel bir kısayol menüsünün ekranda görünmesini, böylelikle kalem uygulamalarına ve işlevlerine kolaylıkla erişilmesini sağlıyor. 

Haberin Devamı

Pen Keeper özelliğiyse, kalem yuvası boşken telefonun kalemden uzaklaştığını algılıyor ve ekranda kalemi unutmamanız gerektiğini belirten bir uyarı mesajı gösteriyor. Bunu telefonun hareketlerini takip ederek ve algılayarak gerçekleştiriyor. 

Söz konusu iki önemli kapasitif kalem özelliğinin yanı sıra, LG’nin Stylus 2’ye eklediği çeşitli çizim ve not alma uygulamaları da bulunuyor. Ayrıca üçüncü taraf uygulamalar sayesinde ekran kaleminden daha fazlasını elde edebilirsiniz. 

LG Stylus 2 büyük ekran keyfini fazlasıyla yaşatıyor 

LG Stylus 2’nin teknik özellikler listesine bakıldığında, telefonun 5.7 inç HD ekranı bulunduğu görülüyor. 1.2 GHz dört çekirdekli işlemci, 1.5 GB RAM telefonun çalışmasını sağlarken 16 GB dahili hafıza da kullanıcıların dosyalarını, fotoğraflarını, videolarını depolamak için hazır şekilde bekliyor. Bu arada bellek kartı yuvasıyla daha fazla saklama alanına sahip olmak da mümkün. 3000 mAh kapasiteli pil sayesinde de telefonun bir gün boyunca rahatlıkla çalışmasını sağlayacak güç sunuluyor. 

LG G Stylus 2 kameralar bakımından içinde bulunduğu segmentin standartlarını yakalıyor. Arkada 13 megapiksel kamera, önde de 8 megapiksel selfie kamerası bulunuyor. Telefon Android 6.0 Marshmallow ile yüklü olarak gelecek. 

Haberin Devamı

LG Stylus 2’nin renk seçenekleri ve fiyatı nedir? 

155. x 79.6 x 7.4 mm.’lik boyutlara ve 145 gr. ağırlığa sahip olan LG Stylus 2’nin beyaz, titan ve kahverengi renk seçenekleri bulunuyor. Metalik kenar çerçevesi ve özel arka dokusuyla kullanıcılara yüksek bir kullanım zevki de sunacak olan telefonun fiyatı henüz kesinlik kazanmadı. Ancak LG rekabetçi bir fiyata sahip olacağının işaretlerini çoktan verdi. 

LG Electronics Mobile Communications Company Başkanı ve CEO’su Juno Cho, telefonun tanıtımıyla ilgili olarak verdiği demeçte LG Stylus 2’nin yüksek fiyatlı ve büyük ekranlı telefonlarda gördüğümüz büyük ekran ve üstün not alma işlevlerini orta segment telefon fiyatıyla sunacağını kaydetti. Stylus 2 sayesinde büyüme ve yaratıcılık açısından büyük fırsat barındıran orta segmente olan bağlılıklarını bir kez daha gösterdiklerini de vurguladı.

Teknoblog tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!