League of Legends finaline Türk yazılım ekibi damga vurdu!

Güncelleme Tarihi:

League of Legends finaline Türk yazılım ekibi damga vurdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 08:17

Dünyada ve Türkiye’de en popüler oyun olan League of Legends’in Çin’de gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası finaline Zero Density adlı Türk yazılım ekibi oyunun kahramanı ejderhayı sanal gerçeklik teknolojisiyle stada soktu.

Haberin Devamı

Riot Games tarafından düzenlenen ve dünyanın en prestijli e-spor organizasyonlarından birisi olan League of Legends Dünya Şampiyonası finali Pekin Olimpiyat Oyunlarının ana stadyumunda yer alan Birds’s Nets’te gerçekleşti. Finali izlemek isteyen yaklaşık 100.000 kişi stadyumda izledi. 40 milyon kişi de internetten canlı olarak takip etti.

Organizasyonun açılış seremonisine Türk yazılım ekibi Zero Density katılımıyla izleyenleri şaşırttı. Seremoniye oyunun kahramanı Kadim Ejderha ile katılan Zero Density, sanal gerçeklik teknolojisini kullanarak stada giriş yaptı. Kadim Ejderha’nın giriş yaptıktan sonra kükremesi ve izleyecileri selamlaması oyundaki performansını aratmadı.

League of Legends Dünya Şampiyonası finalinde karşılaşan Samsung Galaxy ve SK Telecom maçından SK Telecom yenilgiyle ayrıldı. Samsung Galaxy, SK Telecom’u 3-0 yenerek şampiyon oldu.

Haberin Devamı

Turnuvanın hazırlanışı ise toplam 15 milyon dolara mal oldu. Maliyetin %70’i lisanlardan, %30’u ise sponsorluklardan ve fikri mülkiyet tazminatlarından karşılandı.  

BAKMADAN GEÇME!