Latin Amerika'nın ilk alan adı: .rio

Güncelleme Tarihi:

Latin Amerikanın ilk alan adı: .rio
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2015 12:52

Brezilya'nın ikinci en büyük kenti Rio de Janeiro, kendi alan adı uzantısını alan ilk Latin Amerika şehri oldu.

Haberin Devamı

Rio de Janeiro Belediye Başkanı Eduardo Paes, kamuya açık kayıtların başlamasını kutlamak için düzenlenen törende, Rio de Janeiro'nun kendi alan adı uzantısını alan ilk Latin Amerika şehri olduğunu söyledi.

Rio'yu "Rüyalar Şehri" olarak nitelendiren Paes, "Kentimiz, dünyada müthiş bir cazibeye sahip. Artık markalaşan Rio, ekonomik açıdan da büyük güç kazandı" dedi.

Belediye Sözcüsü Marcelo Queiroz da ".rio" alan adı uzantısının, kentin ruhunu yansıtan ürün ve hizmetler sunanların internet sitelerinin değerini artıracağını vurguladı.

Törene İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumunun (ICANN) Küresel Alan Bölümü Başkanı Akram Atallah da katıldı.

Yaklaşık 14 milyon nüfusa sahip Rio; Londra, Paris, Tokyo ve Berlin gibi kendi alan adı uzantısına sahip diğer büyük kentler arasına katıldı.

".rio" alan adı uzantısını almak isteyenlerin, 60 gün içinde başvuruda bulunması gerekiyor.

Brezilya hükümeti, geçen yıldan beri kendilerine 4 bin 500 talebin ulaştığını, alan adı uzantılarının 130 Brezilya Reali'ne (yaklaşık 103 lira) mal olacağını açıkladı.

Geçen yıl yapılan araştırma, Brezilya'da 32,3 milyon hanede internet bağlantısı olduğunu gösterdi. Bu sayı, 200 milyonluk ülke nüfusunun yarısına denk geliyor. Bu oran, bir önceki yıl yüzde 43'tü. İnternete telefondan bağlanan haneler de araştırmaya dahil edildi. Araştırma, Brezilya'da özellikle yoksul mahallelerdeki hanelerin yüzde 13'ünün izinli veya izinsiz komşularının internet bağlantısını kullandığını da ortaya çıkardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!