Kuran’ı Kerim erteletti

Güncelleme Tarihi:

Kuran’ı Kerim erteletti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2008 09:36

İçerisinde Kuran’ı Kerim’den alıntılar bulunan bir şarkıya verilen tepki, Sony’ye oyun erteletti.

Haberin Devamı

Sony, 21 Ekim tarihinde PlayStation 3 için piyasaya sürmeye hazırlandığı bulmaca oyunu Little Big Planet’ın çıkış tarihini 1 hafta erteledi. Bu ertelemenin altında yatan neden ise, oyunda yer alan bir şarkı.

Tayvan'lı Müslüman bir sanatçı olan Toumani Diabate'ni "Tapha Niang" isimli şarkısının oyunun demosunun bir bölümde çaldığını duyan Müslüman bir oyuncu, hemen PS3 forumlarında tepkisini dile getirdi. Çünkü şarkının içerisinde Kuran’ı Kerim’den alıntılar yapılmıştı (“Her canlı ölümü tadacak” ve “Dünya üzerinde her şey fanidir”). Kuran’ı Kerim’in müzikle karıştırılmasının İslam’da hoş karşılanmadığını belirten oyuncu, şarkının oyundan çıkartılmasını talep etti.

Şikayetin yer aldığı forum sitesinin yöneticisi de durumu hemen Sony Computer Entertainment’a bildirdi. Sony de, Müslümanların tepkisine saygı duyduklarını, şarkının oyundan çıkartılacağını ve bu yüzden oyunun 1 hafta gecikmeyle, 27 Ekim’de piyasaya sürüleceğini ilan etti. Şirket, bu şekilde dini inançlara gösterdiği büyük saygıyı da gözler önüne sermiş oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: GÖRENİ BÜYÜLEYEN 50 MÜKEMMEL FOTOĞRAF MAKİNASI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!