Kare İşareti Nasıl Yapılır? Klavye İle Kare İşareti Yapımı (Windows 10, 8, 7 Ve Mac)

Güncelleme Tarihi:

Kare İşareti Nasıl Yapılır Klavye İle Kare İşareti Yapımı (Windows 10, 8, 7 Ve Mac)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2021 10:58

Kare işareti matematik ve geometride sıklıkla kullanılmaktadır. Bu işaretin klavye üzerinden nasıl yapılacağı da merak konusu olmaktadır. Bu işareti yapabilmek için bilgisayar klavyelerinde bir kısa yol bulunmaz. Bu sebeple farklı yöntemler deneyerek kare işaretinin yapılması gerekmektedir. Kare işareti nasıl yapılır? Klavye ile kare işareti yapımı (Windows 10, 8, 7 ve Mac) nasıldır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

Kare işareti sosyal medyada da sıklıkla kullanılan bir işarettir. Bu nedenle bu işaretin nasıl yapılacağı merak konusu olmaktadır. Klavye üzerinde kısa yolu bulunmaz. Ancak değişik tuş kombinasyonları ile kare işaretini yapmak mümkündür. 

Kare İşareti Nasıl Yapılır? 

Kare işareti sosyal medyanın hayatımıza girmesi ile daha sık kullanılır hale gelmiştir. Bu işaret sosyal medya platformlarında hashtag ismi ile de bilinmektedir. Kare işareti eklenip ardından bir kelime yazıldığı zaman sosyal medya platformlarında gönderilen daha kolay bir şekilde keşfedilebilmektedir. 

Kare işareti numara belirtmek için de kullanılmaktadır. Bir rakamın başına kare eklenmiş ise o rakamın okunuşunda numara da eklenmektedir. Genellikle yarışmalarda yarışmacılara verilen sayıların önünde kare olduğuna denk gelmişsinizdir. 

Haberin Devamı

 Kare işareti sosyal medya platformlarında, program kodlamada, dosya hazırlarken ihtiyaç duyulan sembollerden bir tanesidir. Bu işareti yapabilmek için farklı yöntemler bulunmaktadır. 

 Klavye üzerinde yer alan ALT GR + 3 kombinasyonu ile kare işareti kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Bunun için öncelikle boşluk tuşunun sağında bulunan ALT GR tuşuna basılı tutulurken aynı anda 3 rakamına da basılır. Bu şekilde # sembolü elde edilir. 

 Klavye ile Kare İşareti Yapımı (Windows 10, 8, 7 ve Mac) Nasıldır? 

 Karakter eşlem tablosu üzerinden de # sembolü kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Tablo açıldıktan sonra yazı tipi Arial seçilir. Ardından Unicode kısmına 0023 kodu yazılır. Ekranda beliren kare işaretini seç tuşuna basarak kolay bir şekilde yazıya kopyalayabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!