İşveren cihazların korunmasını istiyor

Güncelleme Tarihi:

İşveren cihazların korunmasını istiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2013 11:17

Şirketler, çalışanlarına verdikleri teknolojik cihazları koruma altına almaya başladı. Geçtiğimiz yıllarda sadece büyük ölçekli firmaların tercih ettiği uygulamaya bu yıl KOBİ’ler de dâhil oldu. Şirketler bu tür güvence ile 1 yılda yaklaşık 650 bin TL tasarruf sağladı.

Haberin Devamı

Şirketlerin sahip olduğu teknolojik cihaz sayısında her yıl artış gözleniyor. 2012 yılında şirketlerin satın aldığı akıllı telefon sayısı 100 bin adete yaklaşırken, 2013 yılının ilk 9 aylık döneminde bu rakam geçildi.

Çalışanlarının her an ulaşılabilir olması adına, mobil cihazlara on binlerce liralık yatırım yapan şirketler, bu cihazların başına gelebilecek kazalara karşı da önlemler almaya başladılar. Elektronik cihazları kullanıcı hatalarına karşı güvence altına alan Teknokask, son 1 yılda 24 şirkete daha kurumsal hizmet vermeye başladı. Firmanın Genel Müdürü Tayfun Gülgeç, şirketlerin oluşacak hasarları kayıpsız atlatmak adına bu tür fayda sağlayan çalışmalara sıcak baktığını belirtiyor.

Tayfun Gülgeç, “Önceleri bu tür hasarların olabileceğini ve buna karşı önlemler alınması gerektiğini anlatmak üzere şirketlere biz gidiyorduk. Ancak hasar maliyetlerinin artmasıyla şirketler bizimle anlaşma yapmaya geliyor, böylece meydana gelebilecek hasarların maliyetlerinden kurtuluyorlar.” dedi.

Haberin Devamı

Şirketler 1 yılda yaklaşık 650 bin TL’lik hasardan kurtuldu

Eylül 2012 – Eylül 2013 döneminde 24 şirket kurumsal hizmet paketi alarak 5500 cihazını güvenceye aldı. Bu cihazların yaklaşık 3000 tanesi hasar gördü. Şirketler almış oldukları hizmet paketleri sayesinde 650 bin TL’lik hasardan kurtuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!