İşte yeni nesil dokunmatik telefonlar

Güncelleme Tarihi:

İşte yeni nesil dokunmatik telefonlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2008 07:08

Yeni nesil dokunmatik ekranlı cep telefonlarını sizin için inceledik. İşte detaylar.

Haberin Devamı

Dokunmatik ekranlı cep telefonlarının incelemeleri FOTO ANALİZ

Gün geçtikçe daha fazla cep telefonu üreticisi dokunmatik ekranlı cihaz piyasaya sürüyor. Sadece Nokia parmak dokunuşlarına tepki veren ekranları sonbahara erteliyor çünkü tekniğin yeterince olgunlaşmadığını iddia ediyor.

iPhone'a duyulan kıskançlık her şeyi açıklamıyor. Sonuç olarak dokunmatik bir cep telefonu her durumda mantıklı oluyor: Neden o büyük ekranı cep telefonunu yönetmek için kullanmayalım ki? Trend, kalemle girişten parmakla yapılan girişlere kadar uzuyor. Şu ana kadar rakibi olmayan tek yöntem iPhone'da mevcut: Telefon, çoklu dokunmatik tekniği sayesinde iki parmakla yönetilebiliyor. Mesela işaret ve başparmağınız ile bir web sitesine zum yapabiliyor veya küçültebiliyorsunuz. Diğer tüm dokunmatik cep telefonları tek bir parmak ile yönetilebiliyor.

Haberin Devamı

Yeni kullanım konsepti: Touchpad
Fakat sadece klasik dokunmatik ekranlar revaçta değil. LG KG800 Chocolate ekranının altında bir touchpad sunuyor, yani sensor tuşlarına sahip dokunmaya tepki veren bir bölge. Samsung bu kullanım şeklini amiral gemisi SGH-U900 Soul'da biraz daha optimize etti; artık dokunmatik tuşlar kişisel olarak da ayarlanabiliyor. Sensor tuş prensibi Sony Ericsson'da da çok seviliyor. C902 gibi telefonlarda kamera modunda sensor tuşları ortaya çıkıyor.

Yalnız, dokunmatik ekran her zaman kullanımı kolaylaştırmıyor. Çok ufak alanlar, yavaş tepki veren ekranlar ve istikrarsız kullanım kullanıcının cep telefonu keyfini berbat edebiliyor.

İlginizi çekebilir: Sony Ericsson'dan yepyeni cep telefonları

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!