Işık sızması ve ışık sızıntısı neden kaynaklanır? Çözümü var mı?

Güncelleme Tarihi:

Işık sızması ve ışık sızıntısı neden kaynaklanır Çözümü var mı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2020 11:03

Arka ışık sızması,düşük ışık koşullarında, karanlık ekranları görüntülerken, ekranın kenarları veya köşeleri boyunca ışık alanlarının oluşmasıyla meydana gelir. Bu ışık sızıntısı, sadece karanlık bir odada koyu ekranlar görüntülerken ortaya çıkar. Bu etki normal kullanım sırasında, yani biraz ortam ışığı olan bir odada fark edilmez. Peki ışık sızıntısı neden olur? Bu sızıntıyı önlemenin bir yolu var mı?

Haberin Devamı

Işık sızması tamamen ortadan kaldırılamaz. Işık sızıntısının fark edilebilirliğini azaltmaya yardımcı olmak için aşağıdaki önerileri kullanabilirsiniz.

*Ekranınızın parlaklığını ayarlayın.

*Ekranı kullandığınız odadaki ışık seviyesini artırın.

*Açık renkli arka planlar ve uygulama temaları kullanın.

Işık sızması neden olur?

Ekrandaki ışık sızması, IPS panellerde kullanılan benzersiz Liquid kristal (L/C) hizalamasından kaynaklanır. IPS monitörler, farklı açılarda titizlikle eklenmiş birden fazla katmandan oluşur. Katmanlarda hafif sapmalar, sıvı kristalleri biraz kesebilir,ekran içinde basınca neden olabilir.Sonuç olarak, daha fazla ışık diğerlerinden daha farklı yerlerde nüfuz edebilir. Ortaya çıkan ışık alanları, ışık sızması olarak adlandırılır.

Haberin Devamı

Acer,ürün üretiminde yüksek kalite standartlarına bağlıdır ve kullanıcılar üzerindeki bu etkileri en aza indiren teknolojileri geliştirir. Ne yazık ki şu anda, ışık sızmasını yüzde 100 ortadan kaldırmak,teknik olarak mümkün değildir.

 

BAKMADAN GEÇME!