İOS 16 ne zaman çıkacak, çıkış tarihi belli oldu mu? İşte, İOS 16 için beklenen ilk özellikler ve öne çıkanlar

Güncelleme Tarihi:

İOS 16 ne zaman çıkacak, çıkış tarihi belli oldu mu İşte, İOS 16 için beklenen ilk özellikler ve öne çıkanlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2022 15:38

İOS 16 ne zaman çıkacak sorusu, büyük Apple lansmanı sonrası gündemde yer aldı. IOS 16 çıkış tarihi için Apple'ın yapacağı açıklamaya odaklanıldı. Her yıl yeni bir sürüm ile kullanıcı karşısına çıkan Apple, iOS 16 özellikleri ile dikkat çekiyor. iOS 16 ile pek çok yeni özelliğin yanı sıra iPhone'larda kilit ekranı da daha kullanışlı hale getirildi. İddialar arasında pil yüzdesinin de geri döneceği yer aldı. Peki iOS 16 ne zaman çıkacak? iOS 16 özellikleri neler? İşte detaylar...

Haberin Devamı

İOS 16 çıkış tarihi, Apple İPhone kullanıcılarının odak noktası oldu. Her sürüm güncellemesinde yeni özellikleri kullanıcılara sunan Apple, İOS 16 ile yeni hizmetleri erişime açarken, bazı cihazların bu sürümden faydalanamayacağını da duyuracak. İlk bakışta pil yüzdesinin geri dönmesi, kişiselleştirilebilir ana ekran gibi pek çok detayın dikkat çektiği İOS 16 güncellemesi ile bazı hatalar da düzeltilmiş olacak. Peki, İOS 16 ne zaman çıkacak, tarih belli oldu mu? İşte, beklenen ilk özellikler

iOS 16 NE ZAMAN ÇIKACAK?

iOS 16 için net bir çıkış tarihi belirtilmese de yeni sürümün 2022 yılının sonbahar aylarında telefonlara ve cihazlara gelmesi bekleniyor.

iOS 16 ÖZELLİKLERİ

Apple'ın, Dünya Geliştiricileri Konferansı'nda tanıttığı iOS 16 ile iPhone'larda kilit ekranı daha kullanışlı hale getirildi. Yeni sürümle birlikte ekranı açmadan birden fazla eylemi gerçekleştirme özelliği gelecek. Ayrıca kilit ekranı tamamen özelleştirilebilecek.

Haberin Devamı

Yeni sürümle gelen diğer bir yenilikte mesajlar uygulamasıyla ilgili. iMessage'ta kullanılan emoji ve gif uygulaması benzeri öğelerin yanına daha fazla sosyal ağ işlevselliği eklendi. Ayrıca iMessage kullanıcıları için gönderilen mesajı düzenleme ve geri alma özellikleri de geliyor.

iOS 16 ile gizlilik için de bazı duyurular geldi. Yeni sürümde "Safety Check" isimli bir alt yapı geldi.

Yeni sürümde genişletilmiş uyku izleme işlevleri ve ilaç takibi özelliği de gelecek.

Fotoğraftaki metinleri ayrıştırabilen canlı metin özelliği, iOS 16 ile artık videolarda da çalışabilecek.

Yeni Güncelleme ile, birden fazla aile üyesinin fotoğraf eklemesine ve paylaşmasına izin veren iCloud Fotoğraf Kitaplığı da eklendi.

Haritalar için de bazı yenilikler, duyuran Apple, artık kişilere 15 noktaya kadar rota planlama şansı verecek. Burada Siri üzerinden rotada güncelleme yapılabilecek.

BAKMADAN GEÇME!