Instagram taslaklar kayboldu ve nerede? Instagram taslakları nasıl silinir

Güncelleme Tarihi:

Instagram taslaklar kayboldu ve nerede Instagram taslakları nasıl silinir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2022 17:16

Sosyal medya, günümüzde insanların iletişim kurmasını sağlayan en önemli araçlardan biri haline gelmiştir. Sosyal medya araçları birden fazla olup en çok kullanılan ve popüler olanı Instagram'dır. Instagram'ın yoğun olarak kullanılması aynı zamanda internette de araştırılmasını sağlamaktadır. Instagram taslaklar kayboldu ve nerede? Instagram taslakları nasıl silinir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Instagram, farklı gönderi tiplerini paylaşma imkanı sağlayan bir tür iletişim aracıdır. Gönderi paylaşımının yanı sıra birçok farklı özelliğe de sahiptir. Mesajlaşma, mağaza açma, canlı yayın vb. bu özelliklerden bazılarıdır. Instagram'da paylaşım hazırlanırken ilk olarak taslak oluşturulur. İsteğe göre oluşturulan taslak başka bir zamanda da hazır bir şekilde paylaşılabilir.

 Instagram Taslaklar Kayboldu ve Nerede?

 Instagram'da gönderi ya da hikaye hazırlarken uygulama ilk olarak bir taslak oluşumu sağlamaktadır. Oluşturulan taslak ise silmediğiniz taktirde kayıt edilerek paylaşıma hazır halde bekler. Ancak bazen taslaklar kendiliğinden kaybolabilir ya da taslağın nerede olduğunu yeniden paylaşmak istediğinizde bulamayabilirsiniz. Taslağı yeniden görebilmek için çıkış yaparken karşınıza çıkan taslağı sil, taslağı kaydet gibi seçeneklerden ilk olarak taslağı kaydet seçeneğini işaretlemelisiniz. Taslak olarak kaydedilen gönderi ya da hikaye hafızada 7 gün boyunca saklanmaktadır. Eğer paylaşım 7 gün içinde gerçekleşirse taslak bulunabilir. Ancak 7 gün sonunda taslak kendiliğinden silinir yani kaybolur. Eğer ki 7 gün geçmemiş ise paylaşım sırasında anlık çekim yerine galeri seçeneği seçilmelidir. Ardından ekranın sol üst kısmında bulunan galeri ve taslak seçeneklerinden taslak tıklanarak oluşturulan taslaklar görülebilir.

Haberin Devamı

 Instagram Taslakları Nasıl Silinir?

 Instagram, vazgeçilen paylaşımları bir süre hafızasında taslak olarak saklamaktadır. Eğer ki taslağa kaydet seçeneği seçilmemiş ise kaydedilmeden taslak silinir. Ancak işaretlenmiş ve taslak kaydedilmiş ise silmek için ilk olarak taslak bölümüne giriş yapmak gerekir. Paylaşım yapılacak alana geçiş yaparak galerideki fotoğraflara geçilmelidir. Buradan taslak kısmı işaretlenerek tüm taslaklara ulaşmak mümkündür. Silinmesini istediğiniz taslağın üzerine bir süre basılı durmalısınız. Bu sayede sil seçeneği ekranda çıkacaktır. Sil kısmına basarak taslak silinir. Oluşan taslak 7 gün boyunca kullanıcı tarafından istenerek silinmez ise uygulama tarafından otomatik olarak silinecektir.

BAKMADAN GEÇME!