Instagram SS bildirimi gidiyor mu ve nasıl gitmez? Instagram ekran görüntüsü bildirimi açma ve kapatma var mı

Güncelleme Tarihi:

Instagram SS bildirimi gidiyor mu ve nasıl gitmez Instagram ekran görüntüsü bildirimi açma ve kapatma var mı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2022 15:51

Instagram son dönemlerin en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olarak kullanılmaktadır. Oldukça fazla kişi gününün çoğu zamanını bu platform üzerinde geçirmektedir. Yapılan yazışma ve fotoğraf gönderim özellikleri için merak edilen pek çok konu bulunmaktadır. Instagram üzerinde alınan ss için karşı tarafa bildirim gidip gitmediği en merak edilen sorulardan biridir. Ekran görüntüsü almak isteyen kişiler bildirim ya da bu durumun görünüp görünmeyeceğini detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Instagram kullanım alanı en geniş olan platformlardan biridir. Kullanıcılar için hazırlanan pek çok özellik bulunmaktadır. Sistem akışını takip etmek isteyen kişiler yer alan bu özellikleri kullanmaktadır. Yapılan işlemler için karşı tarafa bildirim gidip gitmeyeceği ise merak edilen konulardan biri olarak araştırılmaktadır. Özellikle ekran görüntüsü almak karşı tarafa bildirim gönderir mi bu konular detaylı olarak araştırılmaktadır.

 Instagram SS Bildirimi Gidiyor mu ve Nasıl Gitmez?

 Instagram kullanıcılar geliştirilen özelliklerin her birini keşfederek günden güne kullanmaya başlamaktadır. Bu tarz işlemlerden biri ise ss almaktır. Paylaşılan post veya gönderilen mesajlarda ss almak karşı tarafa bildirim gönderir mi son zamanlarda en çok araştırılan konulardan biridir. Yapılan ekran görüntüsü işlemlerinde karşı tarafa direk bildirim gitmemektedir.

Haberin Devamı

 Fakat DM üzerinden gönderilen anlık fotoğraf ya da video kayıtlarında ekran görüntüsü alınması karşı tarafa iletilmektedir. Bu bildirim yalnızca mesaj kısmında gözükmektedir. Kullanıcılar mesajı yan kaydırarak ss alındığını görebilmektedir. Güncel kullanım özelliklerinden biri olan Dm üzeri ss bildirimi yalnızca bu bölüm için geçerlidir. Diğer yazışma ya da fotoğraf ekran görüntülerinin alınması karşı tarafa bildirim göndermemektedir.

 Instagram Ekran Görüntüsü Bildirimi Açma ve Kapatma Var mı?

 Instagram ekran görüntüsü bildirimi açma ya da kapatma gibi bir durum bulunmamaktadır. Yalnızca DM üzerinden gönderilen fotoğraf ve videoların ekran görüntüsünün alınması karşı tarafa bildirim olarak gözükmektedir. Dm üzerinde gözüken bu bildirim kişinin bildirim kısmında ya da ana ekranında görünmemektedir. Bu nedenle herhangi bir bildirim açma ya da kapatma özelliği de bulunmamaktadır. Kullanıcıların büyük çoğunluğu instagram özelliklerini keşfederek kullanım şeklini de bu yönde ilerletmektedir.

 

BAKMADAN GEÇME!