Instagram pronouns ekleme nasıl yapılır? Instagram'da profil zamirleri nasıl eklenir

Güncelleme Tarihi:

Instagram pronouns ekleme nasıl yapılır Instagramda profil zamirleri nasıl eklenir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2022 14:57

Instagram popülerliğini koruyan ve dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biridir. Bununla birlikte her fırsatta getirdiği yenilikleriyle de sürekli gündemde olmayı başarıyor. Son güncellemesi ile artık kullanıcılarının profillerine Pronouns (profil zamirleri) ekleyebileceklerini duyurdu. Peki Instagram pronouns ekleme nasıl yapılır? Instagram'da profil zamirleri nasıl eklenir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Kullanıcılar isteğe bağlı olan Pronouns (profil zamirleri) ile biyografilerinin üzerine 4 adede kadar adlarının yanına Pronouns ekleyebilecekler. Bununla birlikte eklenen profil zamirleri açık gri bir renkte olacak.

 Instagram Pronouns Ekleme Nasıl Yapılır?

Bu yeni güncelleme sayesinde Instagram biyografilerini herkes için 150 karakter ile belirlenmiş profil zamirleri eklenmektedir. Bunun için aşağıdaki adımlar izlenebilir;

Uygulamadaki ekranın altında yer alan düğme çubuğundaki “profile” sekmesine dokunulur.

Profil sayfasında, “Edit Profile”ye girilir.

“Pronouns” alanı seçilir.

Açılan ekranda “Add your pronouns” bölümüne tercih edilen zamirler yazılabilir.

Ancak istenilen zamirler yazıldığında Instagram kullanılabilecek zamirleri önerir. Bu zamirler arasından seçim yapmak gerekmektedir.

Haberin Devamı

Bu kısıtlama ise kullanıcıların biyografilerinin zamir bölümüne zamir olmayan karakter metin yazamamaları için konulmuştur.

En fazla 4 adet zamir seçmek mümkündür.

Seçim işlemi yapıldıktan sonra, profili görüntüleyen herkesin zamirleri görmesine izin vermek ya da yalnızca takipçilerin zamirleri görmesine izin vermek seçenekleri tercih edilir.

Seçim yapmak için aşağıda yer alan anahtarı değiştirmek yeterli olmaktadır.

“Tap the Done” sekmesine dokunulur.

Profil zamirleri artık Instagram biyografi kısmında ismin yanında görünecektir.

 Instagram'da Profil Zamirleri Nasıl Eklenir?

Instagram'da pronouns ekleme işlemi son derece basittir. Bunun için gerekli işlemleri sırasıyla yapmak gerekmektedir. Güncelleme henüz yeni olduğu için uygulama profil zamiri eklemek isteyen kullanıcıları yönlendirmektedir. Şimdiye kadar yalnızca 41 çeşit Pronouns ( profil zamiri) eklenmesine izin veriliyor. Ancak gelecek zamanlarda bu sayının artacağı düşünülmektedir. Bunun yanı sıra şu an da yalnızca çeşitli ülkelerde bu hizmetin kullanıma açıldığı görülmektedir. Hala bazı ülkelerde güncelleme ile gelen bu özelliğin kullanılmadığı bilinmektedir. Türkiye de bu seçili ülkeler arasında yer almaktadır. Ülkemizde büyük bir kitleye sahip olan Instagram sosyal medya platformu Türk kullanıcılarını bu yeni güncellemelerden mahrum bırakmamaktadır.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!