Instagram kaybolan mesaj modu nedir, nasıl açılır ve kapanır?

Güncelleme Tarihi:

Instagram kaybolan mesaj modu nedir, nasıl açılır ve kapanır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2022 14:17

Instagram kaybolan mesaj modu nedir, birçok kişi sosyal medya alanında sık şekilde zaman geçirmektedir. Bilinmeyen çeşitli yenilik ve özellik ile insanlar birçok şeyi bilmemektedir. Uygulamada çeşitli filtreler, sesler, videolar bulunmaktadır. Güncellemeler ve farklı yöntemler ile yenilikler özellikler gün yüzüne çıkmaktadır. Instagram kaybolan mesaj modu nedir detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Instagram kaybolan mesaj modu nedir, karşı tarafa gönderilen mesajların okunduktan sonra silinme işlemine kaybolan mesaj modu denilmektedir. Mesaj bölümünde yazışmaların sayfasında yer almaktadır.

 Instagram Kaybolan Mesaj Modu Nedir?

 Bu özellik sık bilinmese bile oldukça kullanışlı ve işe yarar bir şeydir. Konuşma esnasında karşı taraftaki kişilerde mesajınızın sürekli gözükmesini istemiyorsanız bu özelliği açıp mesaj atabilirsiniz. Böylelikle atılan mesajlar karşı tarafın telefonundan okunduktan sonra kalıcı olarak silinmektedir. Attığınız mesajların diğer tarafta sürekli kalmasını engellemek için bu özelliği etkinleştirip mesaj atabilirsiniz. Son zamanlarda sık şekilde kullanılmaya başlanan özellik herkes tarafından bilinmemektedir. Sosyal medya ortamında gelişen ve her zaman yeni bir yenilik gelen bu tarz özellikler değişiklik katmaktadır. Birçok şeyi kendi isteğinize göre kullanmanın bu kolaylığını özellikleri keşfederek rahat şekilde kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı

 Nasıl Açılır ve Kapanır?

 Bu özelliği etkin hale getirmek için uygulamada mesaj bölümüne girip mesaj yazmak istediğiniz veya konuştuğunuz kişinin sayfasına girdikten sonra aktif edebilirsiniz. Mesaj ekranına girdikten sonra ekranın altından parmağınızı yukarı yöne doğru kaydırdığınızda kaybolan mesaj modu aktif olmaktadır. Bu şekilde karşı tarafa göndermiş olduğunuz mesajlar okunduktan sonra süresiz şekilde kaybolmakta ve silinmektedir. Bu işlemi tek seferlik ve yazdığınız şeylerin kalmasını istemediğiniz kişilerle konuşurken kullanabilirsiniz. Tekrar bu modu devre dışı bırakmak için ise yine ekranın en alt kısmından yukarı doğru kaydırma yaptığınız takdirde özellik otomatik olarak devre dışı kalacaktır.

 Genellikle bu özellik tek seferlik konuşmayı tercih ettiğiniz sohbetler için kullanılmaktadır. Sizler de mesajınızın kalmasını istemediğiniz kişilerle sohbet ederken bu özelliği aktifleştirip mesaj yazabilirsiniz. Böylelikle mesajlarınız görülüp okunduktan sonra karşı kişinin telefonundan kalıcı olarak silinecektir. Bu özellik günümüzde sık şekilde kullanılmakta ve birçok kişinin beğenisini kazanmış durumdadır.

BAKMADAN GEÇME!