Instagram İngilizce oldu nasıl düzelir? Instagram Türkçe'ye Çevirme Ve İngilizce Düzeltme 2022 (İphone & Android)

Güncelleme Tarihi:

Instagram İngilizce oldu nasıl düzelir Instagram Türkçeye Çevirme Ve İngilizce Düzeltme 2022 (İphone & Android)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2022 14:15

Instagram, 2010 yılında Amerika Birleşik Devletlerinde kuruldu. Şu anda 50'den fazla ülkede kullanılan sitenin toplam üye sayısı ise 1 milyarın üstünde. Kevin Systrom ve Mike Krieger tarafından kurulan Instagram'da fotoğraf dışında video da paylaşılabilir. Öncesinde sadece 15 saniye paylaşılan videoların süresi, getirilen güncelleme ile birlikte 1 dakikaya çıkarılmıştı. Bunun dışında siteyi farklı dillerde kullanma seçeneği de tüm kullanıcılara sunuluyor. Instagram İngilizce oldu nasıl düzelir? Instagram Türkçeye çevirme nasıl yapılır detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Türkiye'deki birçok kullanıcı Instagram'ı İngilizce kullanıyor. Yabancı dilini geliştirmek isteyen herkes hem Instagram'ı hem de Facebook'u İngilizce kullanabilir.

 Instagram İngilizce Oldu Nasıl Düzelir?

 Diğer sosyal paylaşım sitelerinde olduğu gibi Instagram'da da bazı güncellemeler otomatik olarak yapılıyor. Bu nedenle bazı kullanıcılar Instagram'a giriş yaptığında dilin Türkçe yerine İngilizce olduğunu görebilir. Dil değişikliği yaptıktan sonra siteyi her zamanki gibi Türkçe kullanmak mümkündür.

 Hem Iphone hem de Android telefonlarda dil ayarlarına giriş yapmak ve istenilen dili seçmek, son derece kolay. Bunun için öncelikli olarak siteye giriş yapılmalı. Akabinde profil resmine tıklanarak ayarlar kısmına girilmeli. Laptop ve tablet üzerinden Instagram'a giriş yapanlar ise ayarlar kısmına sağ üst köşede yer alan küçük profil resmine tıklamalıdır.

Haberin Devamı

 Instagram Türkçe'ye Çevirme ve İngilizce Düzeltme 2022 (Iphone & Android)

 Iphone ve Android telefonlar üzerinden Instagram'ın nasıl Türkçeye çevrileceği birçok kişi tarafından merak ediliyor. Otomatik güncellemeler sonrası Instagram dili İngilizce olanlar öncelikli olarak ayarlar kısmına girmeli. Dil İngilizce olduğu için ''Ayarlar'' yerine ''Settings'' kısmına tıklanmalı. Settings'e tıklayan kullanıcılar sayfayı aşağı indirdikten sonra ''Langues'' butonuna basmalı.

 Langues kısmında toplam 25 dil bulunmaktadır. Burada Turkish / Türkçe kısmına tıklanmalı ve yapılan değişiklikler kaydedilmelidir. Eğer Instagram hala İngilizce ise, doğrudan siteye mesaj atılarak sorun bildirilmelidir. Atılan mesajlara 2 gün içerisinde geri dönüş yapılmaktadır.

 Instagram Türkçe ve İngilizce dışında 23 farklı dilde kullanılabiliyor. Bu dillerin arasında İspanyolca, Almanca ve Felemenkçe gibi Avrupa dilleri de mevcut seçenekler arasında yer alıyor. Instagram Iphone ve Android telefonlarda 25 farklı dilde kullanılabilir.

BAKMADAN GEÇME!