Instagram Hileleri 2022 - Az Bilinen Ve Bilinmeyen Instagram Özellikleri Ve Kullanım İpuçları

Güncelleme Tarihi:

Instagram Hileleri 2022 - Az Bilinen Ve Bilinmeyen Instagram Özellikleri Ve Kullanım İpuçları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2022 21:04

Günümüzde sosyal medyaya olan ilgi her geçen gün artıyor. Özellikle de pek çok kişi ınstagram kullanıyor. Instagram'ı çok rahat bir şekilde kullanmak için bazı hileleri de bilmek gerekiyor. Instagram hileleri 2022 - Az bilinen ve bilinmeyen Instagram özellikleri ve kullanım ipuçları nelerdir tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

Instagram hileleri arasında çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Sık kullanılan uygulamalardan birisi olan Instagram hileleri sayesinde pratik bir kullanım sağlanabilir.

Instagram Hileleri 2022

Son yıllarda birbirinden farklı sosyal medya hesapları bulunmaktadır. Bu sosyal medya platformlarının doğru bir şekilde kullanılabilmesi için en uygun yöntemler seçilmelidir. Bu nedenle Instagram hileleri de bilinmeli. Son yıllarda Instagram'daki en etkili güncellemelerden birisi IGTV olarak bilinmektedir. Başta yalnızca fotoğraf paylaşımları yapılan bu platformda günümüzde video paylaşımları da ön plana çıkmıştır. Instagram paylaşımları genellikle video, reels, hikaye ve gönderi şeklinde sınıflandırılır. Reels videoları kullanıcıların yeni takipçiler kazanmasını da sağlar. Instagram platformunda hikaye paylaşımlarında link ekleyebilmek adına gereken 10.000 abone şartı da kaldırılmıştır. Hesabı olan tüm kişiler bağlantı bölümünden you tube ve ya harici alanlara yönlendirme yapabilirler.

Az Bilinen Ve Bilinmeyen Instagram Özellikleri

Instagram özellikle son yıllarda yapılan güncellemeler ile birlikte kullanıcılarına rahat bir hareket imkanı sunmaktadır. Yalnızca mobil uygulamalarda kullanılan ınstagram günümüzde masa üstü bilgisayarlarda da rahat bir şekilde kullanılabiliyor. Bunun için de bulunulan tarayıcıdan instagram.com adresine tıklanır. Kullanıcı hesabına giriş yapıldıktan sonra sağ üst tarafta bulunan yeni gönderi oluştur sekmesine tıklanmalıdır. Özellikle boyut, renk ve filtre benzeri olan seçenekler yer alır. Konum bilgisi eklemenin yanı sıra açıklama ve kişi etiketleme özellikleri de kullanılabilir.

Instagramda masaüstü versiyon da neredeyse mobil versiyon ile aynı olmaktadır. Instagramda fotoğraflardan da kolaj oluşturulabilir. Kullanıcılar da hikayelerine istedikleri fotoğrafları ekleyebilirler. Gülen yüz ikonuna basıldıktan sonra çeşitli eklemeler de yapılabilir. Bunun için kamera simgesi kullanılarak yeni ve farklı fotoğraflar kullanılabilir. Genellikle fotoğraflara dokunulduğu takdirde çerçeveler değiştirilir. Fotoğraflar çoklu olarak seçilemiyor. Instagram'a fotoğraflar tek tek eklenebiliyor.

Instagram Kullanım İpuçları

Instagram kullanımının bazı ipuçları bulunmaktadır. Kullanıcılar genel olarak klasik ve ya birbirinin kopyası paylaşımlar yapmak isterlerse Unfold ya da Mojo hariç diğer alternatifleri kullanabilirler. Hazır şablonlar kullanılarak istenilen seçenekler çok kolay bir biçimde tercih edilebilir. Etkileyici sosyal medya paylaşımları yapmak için farklı uygulamalar bölümüne de bakılabilir.

Reels videolarının kayıt edilmesi için de öncelikle paylaş sekmesine Reels videosu eklenir. Sonrasında videonun boyutları ayarlanır. Bu sırada 3 ayrı noktadan da kaydet sekmesine tıklanır. Reels videosunun arka planında bulunan müzikler de galeriye kolay bir şekilde eklenmiş olacaktır. Ayrıca yeşil ekran özelliği kullanılarak Reels videosunun arka planına belli bir fotoğraf da konulabilir. Bu paylaşım yapılırken çeşitli efektler de kullanılabilir. Bu konuda katkıda bulunanı davet et sekmesine tıklanabilir. Bu şekilde paylaşım farklı bir hesapta da görünebilir.

Instagram Kullanımı İle İlgili Merak Edilenler

Instagramı etkili ve kolay bir şekilde kullanmak için doğru yöntemler kullanılır. Hikaye paylaşımlarına yeni eklenen özelliklerden birisi de "Sen de ekle" olarak bilinmektedir. Buradaki zar simgesine basılarak son çekilen fotoğraf, ruh hali ve manzara da paylaşılabilir. Başlık da kullanıcının isteğine göre belirlenir. Bu şekilde katılımın yüksek olması sağlanır. Instagramdan canlı yayın da yapılabilir. Canlı yayın hazırlanırken sol kenardan da Planla sekmesine tıklanabilir. Videonun zamanı ve başlığı da belirlenir. Son olarak canlı videoyu planla seçeneği tıklanarak canlı yayın planlanır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!