Instagram aktiflik açma ve kapatma nasıl yapılır? Instagram çevrimiçi nasıl açılır ve kapatılır

Güncelleme Tarihi:

Instagram aktiflik açma ve kapatma nasıl yapılır Instagram çevrimiçi nasıl açılır ve kapatılır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2022 17:09

Tıpkı Facebook gibi, Instagram da kullanıcılara aktif durumlarını kapatma veya gizleme seçeneği sunar. Instagram, ne zaman aktif olduğunuzu veya yakın zamanda aktif olduğunuzu diğer kişilerin bilmesini sağlayan bir özelliğe sahiptir. İşte, Instagram aktiflik açma ve kapatma hakkında detayları derledik.

Haberin Devamı

Bu özellik herkes tarafından görülmese de, doğrudan mesaj yoluyla sohbet ettiğiniz kişilerin yanı sıra takip ettiğiniz kişiler tarafından da görülebilir.

 Instagram Aktiflik Açma ve Kapatma Nasıl Yapılır?

 Aktiflik durumu varsayılan olarak etkindir, ancak istediğiniz zaman kapatabilirsiniz. Etkinleştirildiğinde, bir kullanıcının ne zaman aktif olduğunu veya en son ne zaman aktif olduğunu bilmek daha kolaydır. Bununla birlikte, herkes çevrimiçi durumlarını paylaşma konusunda rahat değildir. Bunu gizlemeyi tercih eden kullanıcılar vardır.

 Kişisel tercihin yanı sıra, aktif durumu devre dışı bırakmak, özellikle uygulamaya huzur içinde göz atmak istediğinizde kesinlikle kullanışlı olacaktır. Çevrimiçi olduğunuzu bildikleri için doğrudan bir mesaja hemen yanıt verme ihtiyacı hissetmeden fotoğraflara ve videolara göz atabilirsiniz.

Haberin Devamı

 Gizlilik, aktif durumunuzu gizlemeyi düşünmeniz için bir başka iyi nedendir. Bunu yapmak, bazı meraklı ve müdahaleci kullanıcıların ne zaman çevrimiçi olduğunuzu veya yakın zamanda aktif olduğunuzu bilmesini önler. Instagram'da aktif durumunuzu kapattığınızda, her iki yönde de geçerlidir: Başkaları sizin aktivite durumunuzu göremiyorsa, siz de onlarınkini göremezsiniz.

 Instagram Çevrimiçi Nasıl Açılır Ve Kapatılır?

Instagram uygulamanızı açın.

Gezinme menüsünde profil simgenize tıklayın.

Profilinize girdikten sonra sağ üstteki menü simgesine tıklayın.

Ayarlar'a gidin, ardından Gizlilik'i seçin.

Etkileşimler altında, Etkinlik Durumu'nu seçin.

"Etkinlik Durumunu Göster"in yanındaki geçiş anahtarına dokunun. Varsayılan olarak aktivite durumu açık olmalı ve simge rengi mavi olmalıdır.

Simge rengi griyse, zaten kapalıdır ve değiştirmenize gerek yoktur. Yaptığınız değişiklikler otomatik olarak uygulanacak ve insanlar artık aktivite durumunuzu göremeyecektir.

 Instagram'da Aktif Durumunuzu Kapatma (Web/Masaüstü)

 Instagram uygulamasında aktif durumunuzu kapattıktan sonra, web versiyonunda da kapatmanın zamanı geldi. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları yapmanız gerekir;

Haberin Devamı

Web tarayıcınızda Instagram Web'e giriş yapın.

Profil simgenizi (sağ üstte bulunur) tıklayın ve ardından Ayarlar'a gidin.

Sol panelde Gizlilik ve Güvenlik'e gidin.

Etkinlik Durumu altında, Etkinlik Durumunu Göster'in yanındaki kutunun işaretini kaldırın.

Devre dışı bırakılmadığında bile, Instagram, doğrudan mesaj listenizdeki ilk 25 kullanıcıyla aktivite durumunuzu göstermeyi zaten sınırlandırıyor. Bununla birlikte, sık sık mesajlaştığınız veya iletişim kurduğunuz kişiler tarafından görülmemek için aktivite durumunuzu kapatmanız gerekebilir.

 

 

BAKMADAN GEÇME!