İnsansı robot EMIEW3 tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

İnsansı robot EMIEW3 tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2016 10:39

İnsanlar ile robotların ortak yaşamaları için çalışmalarına devam eden Hitachi, ilk olarak 2005 yılında tanıttığı insansı robot EMIEW'in yeni üyesi EMIEW3'ü tanıttı.

Haberin Devamı

İlk defa 2005 yılında tanıtılan insansı robot EMIEW yeni üyesi EMIEW3 ile tüm dünyaya tanıtıldı. Yeni insansı robot otonom olarak kamu tesisleri ve mağazalarda insanlara yardımcı olması için geliştirildi.

Firmanın 2007 yılında tanıttığı EMIEW2 insanların yürüme hızında hareket edebiliyordu. İnsan sesini diğer seslerden ayırma ve nesneleri tanımlamak için de internet kullanıyordur. Ayrıca robotun üzerinde nesnelerin yerini tespit etmek için göz olarak kullanılan kameralar yer alıyordu.

Yeni insansı robot EMIEW3'ün en dikkat çeken özelliği ise insanlara otonom olarak yaklaşabilmesi. Yani bulut tabanlı yapay zekaya sahip olan robot sorunları rahatlıkla çözebiliyor. EMIEW3, göz olarak kullanılan kameralar sayesinde insanların nereye gittiklerini ve hangi hizmete ihtiyaçları olduğunu anlayabildiği gibi görüntü, ses ve dil tanımlama konusunda da gelişmiş yetenekleri bulunuyor.

Haberin Devamı

90 santimetre uzunluğunda ve 15 kilogram ağırlığına olan EMIEW3, kolayca taşınabiliyor. Saatte maksimum 6 km hızla ilerleyebilen robot, 15 mm'den fazla yükseltileri de fark edebiliyor.

EMIEW3'in tanıtım videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.



indir.com tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!