İnsansı robot CyberOne tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

İnsansı robot CyberOne tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2022 15:14

CyberOne adı verilen insansı robotun, insan duygularını algılama, gelişmiş görme yetenekleri ve gerçek dünyanın üç boyutlu sanal yapılandırmasına olanak tanıyan işlevsellik taşıdığı belirtildi.

Haberin Devamı

Xiaomi Group Kurucusu ve CEO'su Lei Jun, "CyberOne'ın yapay zeka ve mekanik yeteneklerinin tamamı Xiaomi Robotics Lab tarafından geliştirildi. Yazılım, donanım ve algoritma inovasyonları dahil olmak üzere çeşitli alanları kapsayan Ar-Ge faaliyetlerine büyük yatırım yaptık. Merkezinde yapay zeka olan ve tam boyutlu bir insan form faktörüne sahip olan CyberOne Xiaomi'nin gelecekteki teknolojik ekosisteminini olasılıklarının keşfedilmesi açısından büyük önem taşıyor" dedi. 

177 cm boyunda ve 52 kilo ağırlığında olan insansı robot CyberOne'ın kol açıklığı 168 cm. Dört bacaklı robotla karşılaştırıldığında, mekanik olarak oldukça karmaşık bir yapıya sahip ve daha güçlü motorlar, daha fazla serbestlik derecesi ve karmaşık insansı iki ayaklı kontrol algoritmaları gerektiriyor. CyberOne, 21 dereceye kadar hareket serbestliğini destekliyor ve her bir serbestlik derecesi için 0,5 milisaniyelik gerçek zamanlı yanıt hızına ulaşıyor. Bu, insan hareketlerini tam olarak simüle etmesine olanak tanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!