İELEV'den teknoloji atağı

Güncelleme Tarihi:

İELEVden teknoloji atağı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2011 11:39

İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı (İELEV) Eğitim Kurumları, eğitimdeki öncü konumunu teknoloji kullanımına yönelik projeler ile pekiştiriyor.

Haberin Devamı

Avea ve Microsoft işbirliğinde yürütülecek proje öğretmenler, öğrenciler, veliler ve okul yönetimi arasında teknolojiye dayalı güçlü bir iletişimi amaçlıyor. Proje kapsamında kurulacak iletişim ağına Avea teknoloji desteği ve telekomünikasyon altyapısı sağlıyor.  Microsoft ise eğitim ve çözümler konusunda projeye destek oluyor.
 
Akademik mükemmellik ve çok kültürlülük ekseninde şekillendirdiği eğitim uygulamalarıyla tanınan İELEV Eğitim Kurumları, eğitimde teknolojinin daha etkin kullanımına örnek teşkil edecek bir projeye imza attı. İletişim sektörünün önde gelen kuruluşlarından Avea ve bilişim sektörünün lideri Microsoft işbirliğinde yürütülecek proje, öğrenci-öğretmen-veli-okul yönetimi arasındaki iletişim kanallarını günümüz teknolojisinin sunduğu çözümler ve hızla verimli bir şekilde kurmayı amaçlıyor.

Proje kapsamında, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve okul yönetimi arasında sürekli erişime imkan tanıyan, dijital platformda sürekliliği olan ve interaktiviteyi besleyen bir iletişim ağı kurulacak. Bu ağın kurulumunda, Microsoft tarafından sağlanan eğitim ve çözümlere Avea telekomünikasyon ve internet altyapısı hizmet veriyor. Oluşturulan sistemde, öğrenciler ve öğretmenler okul dışı erişime açık ortak bir veri alanında eğitim materyallerini paylaşabildikleri gibi, ielev.k12.tr uzantılı e-posta adresleriyle paydaşlar arasında sürekli interaktivite sağlanıyor. Avea’nın teknoloji desteği ile öğretmenlere sunulan netbook ve kesintisiz internet erişimini mümkün kılan Jet modem çözümü eğitim dünyasına yeni bir soluk getiriyor.

Proje kapsamında, İELEV Eğitim Kurumları’nda görev alan 158 öğretmen ve yöneticinin katıldığı seminer programlarının ilki, Microsoft İstanbul Merkez Binası’nda düzenlendi. 18 Mayıs 2011 tarihinde düzenlenen toplantıya İELEV Yönetim Kurulu Başkanı Levent Bıçakcı, Microsoft Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan ve Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman katıldı.

Haberin Devamı

Dr. Levent Bıçakcı yaptığı açılış konuşmasında “Sürekli yenilenen ve yeni çözümleri profesyonel hayata taşıyan teknolojinin eğitim sistemimizde daha etkin kullanılması gerektiğine inanıyoruz. Sürecin sonunda eğitim sistemimizin doğal bir parçası haline gelecek internet teknolojilerini sağlıklı bir şekilde kullanabilmek için bu proje ile teknolojik alt yapı ve eğitimi okullarımızda kullanıma sunuyoruz. İELEV Eğitim Kurumları’nda üretilen bilgiyi sürekli ulaşılır kılacak bu sistemi oluştururken alanlarındaki en güvenilir ve donanımlı kuruluşların önemli desteklerini aldık” dedi. Projenin gelecek dönemde geliştirilerek farklı alanlara taşınacağını belirten Bıçakcı, eğitim sektöründe teknoloji kullanımının bir zorunluluk olduğunu sözlerine ekledi.

Avea Kurumsal İş Birimi Kıdemli Direktörü Tunç Taşman ise “İELEV ve Microsoft ile birlikte önemli projeyi hayata geçiriyoruz. Eğitim alanında bir dönüm noktası olacak bu önemli projeye sağladığımız telekomünikasyon altyapısı, netbook’lar ve Jet Modemlerle, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, okul yönetimi ve velilerin hayatları kolaylaşacak. Avea olarak bu projeye destek olmaktan gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.
 
İELEV Eğitim Kurumları’nda görev alan 158 öğretmen ve yöneticinin katıldığı seminer programlarının ilki Microsoft Genel Merkezi’nde 18 Mayıs tarihinde düzenlendi. Eğitim programları Microsoft ve Avea destekleri ile gelecek dönemde sürdürülecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!