Huawei Honor Türkiye'ye hacker şoku

Güncelleme Tarihi:

Huawei Honor Türkiyeye hacker şoku
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2019 07:38

Bir Huawei markası olan Honor'un Türkiye'de kullandığı Instagram hesabı hack'lendi. Hack'lenmesiyle birlikte hesaptan Samsung'a ait görseller paylaşılırken, sorun uzun uğraşlar sonunda giderildi.

Haberin Devamı

Dün akşam saatlerinde ilginç bir gelişme yaşandı. Huawei'nin bir alt markası olan Honor'a ait Türkiye'de kullanılan Instagram hesabı siber saldırıya uğradı. Profildeki bilgileri değiştirmekle işe başlayan saldırganlar, 'En iyi telefon Samsung -V' metnini girdi. Bununla da yetinmeyen hacker'lar Instagram hesabına Samsung'a ait pek çok görsel paylaştı.

Ayrıca bu hesap üzerinden Hikaye de paylaşmayı ihmal etmeyen siber saldırganlar 'Hapse gireceksin gibi mesajlar alıyorum, kim olduğumu saklamıyorum' türü açıklamalarda bulundu. 

Huawei Honor Türkiyeye hacker şoku

Elbette şunu hatırlatmakta fayda var: Türk Ceza Kanunumuzun (TCK) 244. maddesinin ikinci fıkrasına göre bir bilişim sistemindeki verileri bozan, yok eden, değiştiren veya erişilmez kılan, sisteme veri yerleştiren, var olan verileri başka bir yere gönderen kişiye altı aydan üç yıla kadar hapis cezası verilebiliyor.

Uzun saatler sonrasında ise Honor Instagram hesabı hacker'ların elinden kurtarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!