Herşeye dava açan adam

Güncelleme Tarihi:

Herşeye dava açan adam
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2008 11:42

Eyfel Kulesi, David Beckham, Britney Spears... Bu adamın dava açmadığı bir şey yok!

Haberin Devamı

DAVA AÇILAN BİRBİRİNDEN ÜNLÜ İSİMLER VE YERLER FOTO ANALİZ

World of Warcraft üreticisi Blizzard yakın zamanda, oyunu otomatik bir şekilde oynamaya olanak veren bir yazılım üreticisini mahkemeye vermiş ve 6 milyon dolarlık bir tazminat almaya hak kazanmıştı. O dava tamamlandı fakat görünüşe göre Blizzard için bir kez daha mahkeme yolları görünüyor. Ancak bu kez durum biraz farklı.

Mahkemlere oldukça aşina olan Jonathan Lee Riches, Blizzard'ın popular online oyunu olan World of Warcraft'ın bağımlılık yaratıcı olduğunu ve kendisinin gerçek hayatla bağını kopardığı iddiasında bulundu. Kendi el yazısı ile doldurduğu dilekçesinde oyunun "zihnini yaşayan bir bilgisayar oyununa çevirdiğini" ve "düzgün bir işte çalışmasına engel olduğu"nu yazdı.

Riches'in diğer davaları saymakla bitmiyor.

Haberin Devamı

Riches'in dava sonucunda istediği para değil; şu anda hapishanede bulunmasının sebebi olan dolandırıcılık ve kimlik hırsızlığı suçlamalarının düşmesi. Normal şartlarda 2012 yılına kadar hapiste kalacak olan Riches, bu suçları işlerken WoW'ın etkisi altında olduğuna hakimi ikna edebilirse, hapisten daha erken salıverilmeyi umuyor.

Aslında bu dava, Riches'in medyada yer alan ilk davası değil. Riches daha önce de pek çok kez dava dilekçesi doldurmuştu. Şikayetçi olduklarından bazıları ise şunlar: Justin Timberlake, John McCain, NASA, Bill Gates, David Beckham, Steve Jobs, eBay, Amazon.com, Barack Obama, Jennifer Lopez, Britney Spears, Yahoo ve Eyfel Kulesi...

Bakalım daha önce Eyfel Kulesi'ni bile dava etmek isteyen Riches'in bu son isteğine mahkemeler nasıl cevap verecek?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: ÖLMEDEN ÖNCE GÖRMENİZ GEREKEN 25 YER

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!