Güvenli internet bilgisayar kullanabilen ebeveynlerle mümkün

Güncelleme Tarihi:

Güvenli internet bilgisayar kullanabilen ebeveynlerle mümkün
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2011 11:22

Çocukların eğitim ve sosyal hayatı için kaçınılmaz hale gelen internet ve bilgisayarın daha sağlıklı ve bilinçli kullanılabilmesinin yolunun bilgisayar ve interneti en az çocukları kadar etkin kullanabilen ebeveynlerle mümkün olacağı bildirildi.

ESET Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu, “ESET Kurumsal Güvenlik” toplantısı için geldiği Konya'da, yaptığı açıklamada, çocukların internet ve bilgisayarı ailelerinden daha fazla kullandıklarını belirtti.

Çocukların başta eğitim ve sosyal hayata katılmaları için internet kullanımının kaçınılmaz olduğunu anlatan Akkoyunlu, internetin olumsuz yönlerinin kullanılmasını engellemek için ailelerin önlem alması gerektiğini bildirdi.

Akkoyunlu, bilgisayar bilgisi olmayan ebeveynlerin çocuklarını kullandığı bilgisayar üzerinde bir yaptırımının söz konusu olamayacağını vurgulayarak şunları kaydetti: “Bugün baktığımız da Milli Eğitim Bakanlığının “Eğitimde Fatih Projesi” olsun, bilgisayarlı eğitim ve tablet dağıtımı tamamen çocukların teknolojiyi kullanmalarına yönelik faaliyetler. Öğrenciler teknolojiye yönlendirdiğimiz müddetçe onların kullanımlarını daha da sağlıklı hale getirmeliyiz. Bilgi ve teknoloji çağında mutlaka aileler de en az çocukları kadar bilgisayarı öğrenmeli ki, çocuğunun internet ve bilgisayar kullanımını kontrol altına alabilsin. Bilgisayar kullanan aileler çocuklarının yaş aralıklarına göre filtrelerle önlem alarak çocuklarına daha güvenli bir internet ortamı sunabiliyorlar. Ebeveynleri bir şekilde bilgisayar ve internet kullanımına yönlendirmeliyiz ki, çocuklarının bilgisayardaki hareketlerini kontrol altına alabilsinler.”
Akkoyunlu, belediyelerin ve halk eğitim merkezlerinin ücretsiz bilgisayar işletmenliği dersleri düzenlediğini, ailelerin burada edindikleri bilgilerle güvenli internet ortamını sağlayabileceğini ifade etti.

“Aileler internet tarayıcılarının geçmişini incelesin”

Akkoyunlu, ailelere, çocuğunun internet bağlantılarını kontrol altında tutması, bir parola belirleyerek, çocuğun sadece gözetiminde olduğu saatlerde internete girmesine izin vermesi konusunda uyarıda bulundu.

Çocuklara, internette ve sosyal ağlarda kişisel bilgilerini hiçbir zaman paylaşmamalarının aileler tarafından anlatılmasını isteyen Akkoyunlu, “Aileler çocukların kullandığı bilgisayarların internet tarayıcılarının geçmişini mutlaka incelemeliler. Geçmiş silinmiş ise çocuğunuzla bir konuşma yapma vakti gelmiş demektir. İnternette paylaşılan hiçbir bilgi kaybolmaz. Bir fotoğrafı sildiğinizde hatta tüm hesabınızı kapattığınızda tüm verinizi otomatik olarak sildiğinizi zannetmeyin. Resimler veya kişisel bilgiler çoktan başka birinin bilgisayarına kaydedilmiş olabilir. Çocuklar ve aileleri, hangi resim ve bilgilerin internete koyulacağını iki defa düşünmelidirler” diye konuştu.

Akkoyunlu, bilgisayar kullanabilen ebeveynlerin verilen tavsiyeleri uygulayabileceğini, ailelerin mümkün mertebe çocuklarının gelecekleri için internet ve teknoloji ortamında yer almaları gerektiğini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!