Google'a karşı Kumo

Güncelleme Tarihi:

Googlea karşı Kumo
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2009 10:24

Microsoft yeni arama motoru Kumo.com'un ilk testlerine başladı. Peki Google ne yapmalı?

Haberin Devamı

Microsoft'tan geçtiğimiz günlerde yapılan bir açıklamada, Google ve Yahoo! gibi arama motorlarına karşı geliştirilen yeni arama motoru Kumo.com üzerindeki çalışmaların yoğun bir tempoda sürdürüldüğü duyuruldu.

Ancak Kumo kod adını taşıyan söz konusu servis şimdilik dışarıdan gelen erişimlere tamamen kapalı ve sadece belirli testçiler Kumo.com adresini ziyaret edebiliyor. Kumo.com'la ilgili detaylı bir bilgi vermekten kaçınmayı yeğleyen Satya Nadella, yeni arama motoruyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: "Kumo.com şu an için sadece şirket içi network'e açık durumda ve kullanıcılardan gerekli geri bildirimleri alabilmek için live.com trafiğini önümüzdeki günlerde bu test aşamasındaki sitemize yönlendirmeyi düşünüyoruz."

Yeni arama motoruyla birlikte Microsoft'un bugünkünden çok daha iyi bir arama motoruna ulaşmayı hedeflediğini belirten Nadella, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: "İnanıyoruz ki, Kumo.com ile kullanıcılar için çok daha iyi ve kullanışlı bir arama motoruna sahip olacağız."

Haberin Devamı

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl Yahoo!'yu satın alma girişiminde bulunan Microsoft, 47.5 milyar Dolarlık fiyat teklifi ile Yahoo! ile bir anlaşmaya varamamış; ancak ilerisi için de kurulacak olası bir ortaklığın kapıları açık bırakılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!