Google servislerine ince ayar

Güncelleme Tarihi:

Google servislerine ince ayar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2013 14:17

İnternet devi Google, yıllık geliştiriciler konferansında duyurduğu yeniliklerle, kullanıcılar için yepyeni deneyimlerin müjdesini verdi. Google’ın harita, müzik, Google+, Google Play ve arama hizmetlerinde köklü değişikliklere gidildi.

Haberin Devamı

Google’ın ürün ve servislerini geliştiren binlerce yazılım geliştirici, her sene olduğu gibi bu yıl da teknoloji başkenti San Francisco’da buluştu. 15 Mayıs sabahı San Francisco’daki Moscone Center’da 6 binden fazla geliştirici ve basın mensubuna sunumlar eşliğinde bilgi veren Google yöneticileri, teknik oturumlar ve demolar eşliğinde yeni dönemi anlattılar.

GOOGLE GELİŞTİRİCİLER KONFERANSI / FOTO GALERİ

Google’ın bu seneki temel mesajı çok net biçimde “Çok ekranlı dünya” oldu. Tabletler ve cep telefonları kısa sürede dizüstü bilgisayarlar gibi harcıalem hale geldi. Bu arada giyilebilir cihazlar gibi yenilikler ortaya çıkmaya başladı.

Google’ın önemli iki platformu olan Android ve Chrome bundan böyle daha bir uyumlu çalışacak. Bir tarayıcının da ötesine geçen Chrome, 750 milyondan fazla aktif kullanıcısıyla dünyanın en popüler internet tarayıcısı konumuna ulaştı. Bu açık ve esnek platformlar sayesinde geliştiriciler birden fazla cihaz üzerinde çalışan şaşırtıcı uygulamalar yaratabiliyorlar.

Haberin Devamı

Yeni Chrome bilgisayar tanıtıldı

Google’ın ilk gün tanıttığı yeni Chromebook bilgisayarı Pixel, bir tarayıcının nelere kadir olduğunu çok net biçimde gösteriyor. Dizüstü bilgisayarda hız, basitlik ve güvenlik arayanlar seçenek olmaya aday bir bilgisayardan bahsedebiliriz. Chromebook Pixel’de tek yapmanız gereken, Google hesabınızla oturum başlatmak. Tüm işlerinizi Google bulutu üzerinde yapabileceğiniz bu basit bilgisayar, çoğu kullanıcının derdine derman olacak gibi görünüyor.

İnce ayar yapılan servisler

Google Play: Google’ın uygulama mağazası bir hayli yenilendi. “Google Play All Access” adlı hizmetin çatısının altında bir müzik mağazası (aylık 9,99 dolarak sınırsız müzik snuyor), uygulama dolabı sınırsız aylık uygulama aboneliğini bir arada sunuyor. Ayrıca gerçek zamanlı çok oyunculu ve leaderboard’lu Google Play oyun servisleri de tanıtıldı.

Google+: Google’ın sosyal ağ platformu Google+’ın tasarımı tamamen yenilendi. Yeni Google+’ta kolayca içerik araştırırken cam gibi, güzel fotoğraflarla online fotoğraf deneyiminizi de büyük ölçüde iyileştirebiliyorsunuz. İnsanların gruplar halinde video görüşme yapabildiği Google+ Hangouts’da yapılan düzenleme sayesinde kullandığınız cihaz veya platform hangisi olursa olsun 10 kişiye kadar arkadaş gruplarıyla yaptığınız gerçek görüşmelerin tümünü online ortama taşımak mümkün olacak.

Search: Search (Arama) son yıllarda büyük bir evrim geçirdi. Artık sizinle konuşabiliyor ve ihtiyaç duyabileceğiniz bilgileri tahmin ederek işinizi kolaylaştırabiliyor. Bu etkinlikte duyurulan yeni bir özellik sayesinde doğru yerde ve doğru zamanda sizi uyaracak sesli hatırlatmaların kurulumunu yapmanız mümkün olacak. Ayrıca Chrome kullanan dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar için “sesli yanıtlar”ın önizlemesi sunuldu. Yani siz Google’a bir soru soruyorsunuz, Google size konuşarak yanıt veriyor.

Maps:  Google Maps’in (Harita) gelecek neslinin önizlemesi de etkinlikte paylaşıldı. Yeni Maps’te artık gereksiz ayrıntılarla uğraşmayacak, kendi deneyiminizin ön planda olması sayesinde her tıklamanızda veya aramanızda teknoloji size ihtiyacınız olan bilgilerin vurgulandığı, size göre hazırlanmış bir harita çizecek.

Googl I/O etkinliğinin ikinci gününde merakla beklenen yeni Android işletim sistemi ile Nexus cep telefonunun duyurulmasını umuyoruz.

ekaplanseren@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!