Google Hesap Silme - Kalıcı Olarak Google Hesabı Nasıl Silinir Ve Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır

Güncelleme Tarihi:

Google Hesap Silme - Kalıcı Olarak Google Hesabı Nasıl Silinir Ve Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2023 10:45

Gmail hesap silme işlemi sayesinde kullandığınız Google Gmail hesabınızı ve bu hesaba bağlı olan diğer tüm Google servislerini kolay bir şekilde silebilirsiniz. Gmail hesabı silme adımlarını takip ederek isterseniz de sadece kullanmak istemediğiniz bir Google servisini silebilir isterseniz de bütün Google hesabınızı kalıcı bir şekilde silebilirsiniz. Kalıcı olarak Google hesabı nasıl silinir ve kapatma işlemi nasıl yapılır sizler için derledik.

Haberin Devamı

  İstediğiniz zaman Google Hesabınızı kolaylıkla silebilirsiniz. Ama eğer fikrinizi değiştirirseniz hesabınızı kurtaramayabileceğinizi unutmamanız gerekir.

  Kalıcı Olarak Google Hesabını Silmeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

  Google hesabınızı silmeye karar verdiğiniz zaman öncelikle bunun ne anlama geldiğini en iyi şekilde anlamanız gerekir. Hesabınızı sildiğiniz zaman söz konusu hesapta bulunan tüm veri ve içerikleri (dosyalar, e-postalar, takvimler ve fotoğraflar gibi) de silmiş olursunuz. Aynı zamanda bir daha bu hesapla oturum açtığınız zaman Google hizmetlerini (Takvim, Gmail, Drive ya da Play gibi) uygulamaları bir daha kullanamazsınız. Bu hesapla YouTube ya da Google Play'de satın almış olduğunuz abonelik ve içeriklere (uygulamalar, oyunlar, müzik, filmler ve TV dizileri gibi) pek çok şeye erişiminizi kaybedersiniz.

Haberin Devamı

  Hesabınız saldırıya uğramışsa ya da güvenliği ihlal edilmiş olan bir hesabı silmeden önce, sizin izniniz olmadan hesabınızın hangi bölümlerine erişildiği hakkında çok daha fazla bilgi edinebilmek için Güvenlik Kontrolü'nü de kullanabilirsiniz. Bu sayede bilgisayar korsanlarının daha fazla size ve hesabınıza zarar vermesini engellemek için de önlem alabilirsiniz. Bunun için de;

 Google Hesabınıza şifre kaydettiyseniz bu şifrelere kolaylıkla erişim sağlayıp sağlanmadığını öğrenebilirsiniz. Bu sayede, şifreyi değiştirmeniz gerekip gerekmediğine de karar verebilirsiniz. 

Google Hesabınıza kişileri kaydettiyseniz bu kişilerin indirilip indirilmediğini öğrenmeniz gerekir. Bu sayede şüpheli mesajlar konusunda onları uyarabilirsiniz. 

İşlemleri gerçekleştirmek için Google Pay'i kullanıyorsanız yetkisiz ödeme yapılıp yapılmadığını kontrol edebilir ve böyle bir durum varsa bunlara itiraz edebilirsiniz.

 Diğer sosyal medya hesaplarınıza Google hesabınızla giriş yapıyorsanız hesabınızı silmeniz size büyük bir sorun yaratabilir. Bu nedenle öncelikle sosyal medya hesaplarınız için yeni bir e posta hesabı belirlemeniz gerekir.

 Hesabınız kalıcı olarak silindikten sonra artık hesabınızdaki etkinlikleri incelemek için Güvenlik Kontrolü'nü kullanamazsınız.

Haberin Devamı

 Kalıcı Olarak Google Hesabı Nasıl Silinir? 

 Birden fazla Google Hesabınız bulunuyorsa, bunlardan birinin silinmesi diğerlerinin de silinmesine yol açmaz. Google hesabınızı kalıcı olarak silmek için şu adımları takip etmeniz gerekir; 

Google Hesabınızın Veriler ve Gizlilik bölümüne gitmeniz gerekir. 

"Verileriniz ve gizlilik seçenekleriniz" bölümüne girerek ilerlemeniz gerekir. 

Hesabınızın silinmesi için gerekli olan talimatları uygulamanız gerekir. 

Google Hesabınızdan Diğer Hizmetleri Kaldırma 

 Tüm Google hesabınızı silmek istemiyorsanız bunu şu şekilde gerçekleştirebilirsiniz; 

Gmail'i hesabınızdan silme 

Diğer Google hizmetlerini kaldırma 

Hesabınıza erişebilen uygulamaları kaldırma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. 

Haberin Devamı

Google Hesabı Silme İşlemleri 

 Google hesabınızı kalıcı bir şekilde silmek için şu işlemleri gerçekleştirmeniz gerekir; 

İlk olarak tarayıcı üzerinden https://myaccount.google.com/ adresine gitmeniz gerekir. 

Daha sonra da açılan sayfada “Gizlilik ve Kişiselleştirme” kısmının altında yer alan “Verilerinizi ve Kişiselleştirmeyi Yönetin” seçeneğine tıklamanız gerekir.

 “Verilerinizi indirerek, silmeniz ya da verileriniz için bir plan oluşturmanız gerekir.” başlığının altında bulunan “Bir hizmeti ya da hesabınızı silmeniz gerekir.” seçeneğine tıkladıktan sonra da karşınıza dört farklı seçenek çıkar. 

Google hesabını tamamen silebilmek için de Google Hesabınızı Silme bölümünde bulunan “Hesabınızı Silin” seçeneğine tıklamanız gerekir. 

Haberin Devamı

 Son aşamaya geldiğinizde ise, şifrenizi girdikten sonra Gmail hesap silme işlemini başarı ile tamamlamış olursunuz. Daha sonra Google hesabınıza erişim sağlayamazsınız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!