Google Haritalar bu kez bisikletlerin yerini gösterecek

Güncelleme Tarihi:

Google Haritalar bu kez bisikletlerin yerini gösterecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2019 07:59

Ülkemizde yaygın olarak kullanılmasa da başta ABD olmak üzere pek çok dünya ülkesinde bisiklet yaygın bir ulaşım aracı olarak kullanılıyor. Kimileri bisiklet satın alırken, kimileri de kiralama yoluna gidiyor ve işine bisikletle giden pek çok insan söz konusu. Google'ın da GooglePlex isimli kampüsünde çalışanlarının GBike isimli bisikletle dolaştıkları biliniyor. Bu kapsamda şirket, Google Haritalar uygulamasına yeni bir özellik ekleyerek bisiklet istasyonlarının yerini kullanıcılarla paylaşmaya başlıyor.

Haberin Devamı

Google Maps ya da diğer adıyla Google Haritalar uygulamasına her geçen gün yeni bir özellik ekleyen Google, bu kez bisiklet sürücülerini sevindirecek bir adım atmaya hazırlanıyor. Henüz test aşamasında olan özellik aktif hale geldiğinde kullanıcılar Google Haritalar'ı açarak yakınlarındaki bisiklet istasyonlarını görüntüleyebilecek.

Belirli şehirlerde çalışan işlev, yakındaki bisiklet paylaşım istasyonlarını ve istasyonda kaç bisikletin bulunduğunu gösterecek. Elinizde bir bisiklet varsa, istasyonda boş yer olup olmadığını da görebileceksiniz. İşlevi kullanmak için Google Maps'te bisiklet paylaşma hizmetini aratmanız yeterli oluyor.

Google'ın bu özelliği Türkiye'de aktif hale getirip getirmeyeceği henüz bilinmese de, yakın gelecekte bu özelliğin dünya genelinde kullanımda olacağı düşünülüyor. 

Google Haritalar bu kez bisikletlerin yerini gösterecek

Şimdilik bisiklet istasyonlarının harita üzerinde gösterileceği şehirler ise şöyle: Barselona, Berlin, Brüksel, Budapeşte, Chicago, Dublin, Hamburg, Helsinki, Kaohsiung, Londra, Los Angeles, Lyon, Madrid, Mexico City, Montreal, New Taipei, New York, Rio de Janeiro, San Francisco Körfez Bölgesi, São Paulo, Toronto, Viyana, Varşova ve Zürih.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!