Giyilebilir cihazlar anbean sizi izleyecek!

Güncelleme Tarihi:

Giyilebilir cihazlar anbean sizi izleyecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2017 01:24

Derinizin üzerine yapıştırılacak giyilebilir cihazlar, başta sağlık sektörü olmak üzere teknoloji alanına yeni bir nefes getirecek. Yeni cihazlar süper ince sensörler sayesinde vücuda dövme gibi yapışarak sağlık durumunuzu kontrol edebiliyor.

Haberin Devamı

Daha çok tıbbi bir malzeme olarak kullanılacak bu dövme benzeri giyilebilir cihaz, esnek yapısı sayesinde rahatlıkla kullanılabiliyor. Sağlık sektöründe büyük başarılar yakalayacağı düşünülen cihaz aynı zamanda vücut durumunu belirleyip sağlık sorunu yaşanan yerlerin verilerini kaydedecek. 

Tokyo Üniversitesi'ndeki bilim adamları tarafından geliştirilen bu yeni hipoalerjenik sensörler, insanların giydiklerinde hiç hissetmediği çok hafif ve ince bir nano maddeden yapıldı. Bir haftalık test sonrasında, sensörler deriyi tahriş etmedi ve kullanıcıların "minimal rahatsızlık" içeren kasların elektriksel aktivitesini başarıyla kaydetti.

Giyilebilir cihazlar anbean sizi izleyecek

Haberin Devamı

Pazartesi günü Nature Nanotechnology dergisinde yayınlanan çalışmaya göre bu özel teknoloji, cilt dokunma, sıcaklık ve basıncı tespit edebildi. Bu sadece bir canlıyı izlemek için değil aynı zamanda protez kollarının iyileştirilmesi için de önemli bir buluş olabilir. 

BAKMADAN GEÇME!