Geleceğin teknoloji dahileri kıyasıya yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin teknoloji dahileri kıyasıya yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2012 14:34

İstanbul Aydın Üniversitesi’nin bu yıl birincisini düzenlediği “Liseler arası Ödüllü Robot Yarışması” finali gerçekleşti. Farklı kategorilerde kıyasıya yarışan “geleceğin teknoloji dâhileri” ödülleri paylaştı.

Haberin Devamı

İstanbul Aydın Üniversitesi, özellikle lise çağındaki gençlerin teknoloji çalışmalarında araştırma- geliştirme konusuna ilgilerini arttırabilmek için düzenlediği “Liseler arası Ödüllü Robot Yarışması” İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesinde bulunan Teknoloji Merkezinde gerçekleşti.

 “Liselerarası Robot Yarışması”na Türkiye genelinden 43 lise, 178 kişiden oluşan 89 grupla katılım gösterdi. Düzenlenen “Liseler Arası Robot Yarışması” ile Türkiye genelinde lise çağındaki gençleri teknoloji öğrenimi ve üretimi konusunda teşvik etmek, onların yaratıcılığını tetikleyerek yetenekli gençleri ödüllendirmek ve bu alandaki potansiyeli katma değer üreten bir noktaya taşımak için planlanan yarışmada 3 farklı kategoride yarışmacılar ödüllerin sahibi oldu. Türkiye’nin ekonomik kalkınmasında önemli yere sahip olan meslek liseleri öğrencileri için teknoloji üretimi konusunda itici bir güç olmak ve buralardaki yetenekli gençlerin meslek yüksek okullarına ve mühendislik fakültelerine devam etmelerini sağlamak amacıyla belirlenen ödüller, birçok lise arasında paylaşıldı.

Serbest Kategoride birincilik ödülünü “Özel Tim” isimli robotla İhlâs Koleji alırken, ikincilik “Maçka EBO” ile Maçka Akif Tuncel Endüstri Meslek lisesine, üçüncülük ödülü ise “LDR Kontrollü Motor” ile Kıraç İMKB Endüstri Meslek Lisesine gitti. Bu kategoride üçüncülük ödülünü ise Erkan Avcı Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri “Yaban” isimli robotları ile alarak okullarına kazandırdı.

Bir diğer kategori olan Sumoda ise Haydarpaşa Anadolu Teknik Endüstri Meslek Lisesi katıldıkları “Shark” ve “Gladyatör” isimli iki farklı takım ve robotla birincilik ve ikincilik ödüllerini aldı.

Çizgi İzleyen Robot Kategorisinde Pendik Anadolu Teknik Endüstri Meslek Lisesi “Zeus” ile birinciliği, yine Pendik Anadolu Teknik Endüstri Meslek Lisesi “Fatih” ile ikinciliği, Hürriyet Anadolu Teknik Endüstri Meslek Lisesi “Atak” adlı robotla yarışmada üçüncülüğü elde etti.

Yarışmaya tüm kategorilerde katılan yarışmacılardan, İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültelerini tercih etmeleri halinde birinciler %100 burslu,  ikinci %75 burslu, üçüncüler ise %50 burslu öğrenim görme hakkı kazandılar. Ayrıca kategorilerde yarışan tüm yarışmacılar Texas Instruments Launchpad Kiti kazanırken, MSP4030 mikro denetleyici eğitimini alma fırsatı buldular.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!