Garanti BBVA'dan müÅŸterilerine zararlı yazılım uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Garanti BBVAdan müşterilerine zararlı yazılım uyarısı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 01, 2020 06:45

Koronavirüs salgınına karşı toplumun sağlığı için şubeye gitmeden para transferi, fatura ödemesi, kredi kartı borcu ödemesi gibi işlemlerin dijital kanalların kullanılarak gerçekleştirilebildiğini belirten Garanti BBVA, kullanıcılarına bir dizi zararlı yazılım uyarısında bulundu.

Haberin Devamı

Güvenliğinizi tehlikeye atabilecek durumlara karşı alabileceğiniz önlemler şöyle:

Mobil cihazlarınıza yüklemek istediğiniz uygulamaları, mutlaka Google Play veya Apple Store’dan indirin. 

Mobil cihazlarınızın işletim sistemlerini güncel tutun. 

İnternet bankacılığı kullandığınız cihazlarınızı korumak için, güvenilir yazılım firmalarına ait antivirüs yazılımları kullanın. 

Güvenliğinden emin olmadığınız kablosuz ağlara bağlanmayın. 

Ücret, komisyon iadesi gibi çeşitli vaatlerle sizin kişisel bilgilerinizi ele geçirmeye çalışan sitelere karşı dikkatli olun. 

Özellikle içinde bulunduğumuz bu dönemde; Koronavirüs, Salgın, Maske, Çok Önemli, Karantina, Aşı, Tedavi gibi anahtar kelimeler içererek aciliyet, korku ve paniğe yol açan, sizden bir linke tıklamanızı veya bir aksiyon almanızı isteyen iletilere karşı ekstra dikkatli ve soğukkanlı olun. 

Bankamız resmi web sitesinin "garantibbva.com.tr" olduÄŸunu unutmayın. Resmi sosyal medya hesaplarımızı web sitemizden inceleyebilirsiniz. Â

Bankaya SMS, e-posta ve sosyal medya üzerinden yönlendirildiğinizde veya arama motorları üzerinden giriş yaptığınızda web sitesinin adresini ve sertifikayı mutlaka kontrol edin. Sertifikayı sitenin adres çubuğundaki kapalı kilit ikonu temsil eder. Sertifikada sorun görürseniz kesinlikle işlem yapmayın.

Güvenlik resmi sorgusu Garanti BBVA İnternet Bankacılığı'na yapılan her girişte parola adımından sonra gelir. Giriş yaparken daha önceden seçtiğinizden farklı bir güvenlik resmi ile karşılaşırsanız işlemi durdurun ve ekrana başka bir bilgi girmeyin. 

Bankamızı taklit eden sahte bir internet sayfasından şüphelendiğinizde hemen 444 0 333 Garanti BBVA Müşteri İletişim Merkezi veya sosyal medya hesaplarımız üzerinden iletişime geçin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!