Galata İş Melekleri’nden Türk ve İngiliz girişimcilere büyük yatırım

Güncelleme Tarihi:

Galata İş Melekleri’nden Türk ve İngiliz girişimcilere büyük yatırım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2014 15:18

Dünya çapında internette içerik paylaşımına yenilikçi bir bakış getiren İngiltere çıkışlı online yayıncılık çözümü Woto.com, Türkiye'nin ilk melek yatırım organizasyonlarından Galata İş Melekleri (GBA) ve İngiltere merkezli özel sermaye şirketi Ingenious Ventures’dan toplam 500 bin dolar değerinde ikinci tur yatırımı aldı. Küresel bir girişim olma yolunda hızla ilerleyen Woto.com’un kurucuları arasında iki Türk girişimci de bulunuyor.

Haberin Devamı

Sosyal medya paylaşımlarının yüzde 95’inin neredeyse hiç etkileşim yaratmadığını fark eden Woto.com, etkili paylaşımlar yapmak ve ilgili kitlelere daha fazla ulaşmak isteyenler için çok daha güçlü bir platform oluşturmak amacıyla kuruldu. 2014’ün ilk aylarında beta sürümünü görücüye çıkaran Woto.com, bugüne kadar 120 ülkeden binlerce kullanıcıya ulaştı. Üye kullanıcı sayfalarının görüntülenme sayısını 1 milyona yükselten Woto.com, aynı içeriklerin sosyal medyada 80 bin paylaşım almasını sağladı.

Woto.com’un kısa sürede elde ettiği bu başarı, şirketin İngiltere’nin önde gelen özel sermaye yatırımcı şirketlerinden Ingenious Ventures ve Galata İş Melekleri’nden toplam 500 bin dolar ikinci tur yatırım almasını sağladı. Yeni yatırımı platformun lansmanı için kullanacak olan Woto.com, daha önce kurumsal müşteri tabanını geliştirmek için dünya çapında yatırımları bulunan BBH’nin iştiraklerinden biri olan Zag’den ilk yatırımını almıştı.

Türk girişimciler İngiltere pazarında

Woto.com’un yurt dışındaki ikinci yatırımları olduğunu dile getiren GBA Başkanı Emre Kurttepeli, yatırımın getirisiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Türk girişimcilerin Londra pazarında hayata geçirdiği bu iş bizim için önemli. Yurt dışı bağlantılarımızı geliştirmek ve farklı pazarlarda Türk girişimcilerin başarılara imza attığını görmek GBA yatırımcıları için gurur verici. Woto.com’un İngiltere’yi takiben Türkiye ve dünya pazarında da büyük katkıları olacağına inanıyoruz.”

Ingenious Ventures Yatırım Müdürü Max Benitz ise, “Woto.com ekibi, hayatımızın ayrılmaz bir parçası olan online etkileşimlerimiz için yepyeni bir içerik geliştirme ve paylaşma platformu yarattı. Woto.com, tam da birlikte çalışmak ve yatırım yapmak istediğimiz türden bir şirket oldu: Büyük hedeflere sahip ufak ve marifetli bir oluşum” diyerek, GBA ile ortak 500 bin dolarlık yatırım kararını neye göre aldıklarını net bir şekilde ortaya koydu.

Hayat her zaman 140 karaktere sığmaz

Üç sektör uzmanı tarafından hayata geçirilen Woto.com, sosyal medya kanallarının kitleselleşme uğruna kullanıcıların elinden aldığı tüm etkili tasarım araçlarını anlamlı paylaşımlar yapmak isteyen kullanıcılara geri veriyor. Sosyal medya paylaşımlarını şekillendirmek ve zenginleştirmek isteyen kullanıcılara hitap eden Woto.com, “Hayat her zaman 140 karaktere sığmaz” sloganıyla yola devam ediyor.

1993’ten bu yana internet dünyasında dört farklı akımın hüküm sürdüğünü dile getiren Woto.com kurucu ortaklarından Ian Collins, sırasıyla web tasarım paketleri, içerik yönetim sistemleri (İYS), servis olarak verilen İYS’ler ve sosyal medya yayıncılığının hayatımıza girdiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Woto.com, internetin evrim sürecindeki beşinci büyük dalga. Kendi oluşturdukları içeriklere hızlı ve kolay bir biçimde şekil vermek ve bu içerikleri kitlelerle paylaşmak isteyen kullanıcıların, artık ufacık bir kutu ve karakter ile sınırlandırılmayan, özgür bir paylaşım alanı var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!