Fotoğraf Arka Planı Nasıl Değiştirilir? Fotoğraf Arka Plan Değiştirme Uygulamaları

Güncelleme Tarihi:

Fotoğraf Arka Planı Nasıl Değiştirilir Fotoğraf Arka Plan Değiştirme Uygulamaları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 19:28

Bazı fotoğraflarımızın arka planı çoğu zaman kötü çıkabiliyor. Bu nedenle de aradığınız programı bulmak oldukça zor olabiliyor. Özellikle de Youtube kanallarında arka planı değiştirebilmek için Adobe Photoshop öneriliyor. Ama bu tür bilgisayar programları hem kullanılması zor hem de ücretlidir. Fotoğraf arka planı nasıl değiştirilir sizler için derledik.

Haberin Devamı

Mobil cihazlarda arka plan fotoğrafı değiştirmek için de, Background Changer: Easy To Edit uygulaması kullanılabilir.

Fotoğraf Arka Planı Nasıl Değiştirilir?

Arka planı değiştirici bir uygulama olarak da bilinen Background Changer: Easy To Edit kullanımı oldukça kolay bir aplikasyondur. Hatta kullanımı o kadar kolay ki sizin ek olarak bir şey yapmanıza gerek bile kalmıyor. Öncelikle uygulamayı mağaza üzerinden indirmeniz gerekir. Daha sonra da arka planını değiştirmek istediğiniz fotoğrafı yüklemeniz gerekir. Uygulama saniyeler içinde değişecek olan arka planı da algılıyor.

Size de sadece uygulamadaki yeni arka planı seçmek kalıyor. Bu tür uygulamalarda en sık karşılaşılan sorunlardan birisi de arka planla birlikte sizi de seçmesidir. Örneğin saçlarınızın dalgalandığı bir fotoğraf varsa, uygulama anında saçlarınızı da değiştirir ve arka plan olarak algılar. Eğer böyle bir sorun ile karşı karşıya gelirseniz el ile seçim yapmanız gerekir. Değişecek olan kısımları da seçebilirsiniz. Diğer bir alternatif olarak da değişmesini istemediğiniz bazı kısımları seçerek sabitleyebilirsiniz.

Fotoğraf Arka Plan Değiştirme Uygulamaları

Background Changer: Easy To Edit ile yapabileceğiniz hayal gücünüze kalmıştır. Arka plana da düz bir renk koyarak fotoğraflarınıza çok daha farklı bir hava katabilirsiniz. Bunun için çok faydalı olan uygulama pek çok alternatif de sunuyor. Canlı arka plan renkleri, desenli arka planlar gibi seçenekleri bulunuyor. Fotoğrafınız için en uygun olan seçeneğe sizin karar vermeniz yeterlidir.

Uygulamanın kullanımı ise oldukça basittir. Aynı zamanda cihazınızda da çok fazla yer kaplamaz. Eğer depolama alanı sıkıntısı yaşıyorsanız bu uygulamayı tercih edebilirsiniz. Normalde bazı fotoğraf uygulamaları yüzlerce mb büyüklüğünde olabiliyor. Bu nedenle de fotoğraf düzenlemesini yaptıktan sonra da cihazınıza kaydetmeniz gerekir. Eğer isterseniz uygulamanın kendi butonları ile anında sosyal medya platformlarından da istediğiniz zaman paylaşım yapabilirsiniz.

Soruna çözüm olması amacı ile kullanılan Remove Bg adı verilen web sitesi sayesinde fotoğraflarda bulunan arka planı silme işlemi artık çok daha kolay bir hale geliyor. Bu site sayesinde fotoğraflarınızdaki arka planları 5 saniye içinde rahatlıkla silebilirsiniz. Çok basit bir arayüze sahip olan bu internet sitesi içinde bulundurduğu yapay zeka sayesinde de 5 saniye içinde fotoğraflarınızdaki arka planları rahatlıkla temizleyebiliyor. Herhangi bir yere üye olmadan ve ücret ödemeden çok kolay bir şekilde erişebileceğiniz bu site ile birlikte artık daha fazla zaman harcamadan arka planı istediğiniz gibi kolaylıkla temizleyebilirsiniz.

Programsız Arka Plan Fotoğraf Silme

Herhangi bir fotoğrafın arka planını silerek, saydam bir yüzeye oturtmak artık çok kolaydır. Bu işlemi ise, online olarak, hiçbir program kullanmaya gerek kalmadan birkaç saniye içinde gerçekleştirebilirsiniz. Bu işlemi yapmak için de herhangi ek bir bilgiye sahip olmanız, photoshop vb. farklı bir yazılım kullanmanız da gerekmiyor. İşlemleri android ya da ios, internete kolaylıkla bağlanabilen herhangi bir telefondan ya da bilgisayarınızdan da yapabilirsiniz. Bu soruna çözüm olması için kullanıma sunulan Remove Bg adı verilen web sitesi sayesinde fotoğraflardaki arka planı silme işlemini artık çok daha kolay bir hale getirebilirsiniz. Bu site sayesinde ise, fotoğraflarınızdaki arka planları 5 saniye içinde kolaylıkla da istediğiniz zaman silebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!