Favicon nedir ve ne işe yarar?

Güncelleme Tarihi:

Favicon nedir ve ne işe yarar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2020 15:32

Favicon, web tasarımı ve web sitesi kurulumu aşamalarıyla uğraşan pek çok kişinin karşısına çıkan terimlerden birisidir. Bir web sitesinin kurumsal kimliğini oluşturmak amacıyla kullanılan Favicon, bir bakıma küçültülmüş logodur. Peki, favicon nedir ve ne işe yarar? İşte, favicon kullanımı hakkında bilinmesi gereken bazı detaylar

Haberin Devamı

Favicon son yıllarda web sitelerinin olmazsa olmazları arasında yer almaya başlamıştır. Gelişen teknoloji ile kullanıcıların hayatına pek çok yenilik getiren Google, favicon aracılığıyla bir web sitesinin tarayıcıdaki görünümüne etki kazandırmıştır. Kullanıcıların imgelendirme yoluyla tarayıcılarındaki pencereleri daha hızlı seçimlemesine yardımcı olan favicon, Google'ın yönergeleri arasında da şart koştuğu adımlardan birisidir. 

FAVİCON NEDİR?

Favicon, mevcut logonun 16x16 boyutlarındaki halidir. Bir web sitesinin herhangi bir tarayıcıda açılmasıyla birlikte sekmede görülen küçük logo, favicon olarak nitelendirilmektedir. Bu logo, site ayarlarından sisteme yüklenmektedir. Böylece kullanıcılar, sekmeler arasında geçiş yaparken favicon sayesinde ortaya çıkan ayrıştırıcıkla gezinimlerini daha seri bir şekilde yapabilmektedir.

Haberin Devamı

Favicon nedir ve ne işe yarar

Ayrıca favicon sayesinde web sitesinin markalaşması ve kurumsal kimliğinin oluşması noktasında da adımlar atılmış olmaktadır.

BAKMADAN GEÇME!