En çok onlar arandı

Güncelleme Tarihi:

En çok onlar arandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2011 15:06

Yellow.com.tr verilerine göre 2011’de internette en çok aranan firmalar: Restoranlar ve mobilyacılar...

Haberin Devamı

Yellow.com.tr, 2011 yılına ilişkin verilerini açıkladı. Yerel arama alanında lider Yellow Medya bünyesinde faaliyet gösteren Yellow.com.tr’nin verilerine göre, 2011 yılında kullanıcıların en çok arama yaptığı kategori ‘Restoranlar’ oldu.

Otel, restoran, banka, çiçekçi gibi 650 kategoride 700 binden fazla firmanın tüm güncel iletişim bilgilerinin Türkçe ve İngilizce dillerinde ücretsiz olarak listelendiği Yellow.com.tr’yi 2011 yılında yaklaşık 21 milyon tekil kullanıcı ziyaret etti.

Yıl boyunca 47 milyondan fazla sayfanın gösterildiği sitede, Türkçe dilindeki aramalarda birinci sırada ‘Restoranlar’ kategorisi yer alırken, ikinci sırada ‘Mobilya-Ev’, üçüncü sırada ise ‘Bayan Giyim’ kategorileri yer aldı.

Yellow.com.tr’nin İngilizce versiyonunda ise en çok arama yapılan kategori ‘Giyim, Ayakkabı ve Giyim Aksesuarları’ olurken, onu ‘Restoranlar’ ve ‘İnşaat, İnşaat Malzemeleri ve Makineleri’ kategorileri izledi.

2011 yılında, ziyaretçilerin Yellow.com.tr’de arama yaparken en çok kullandıkları anahtar sözcükler ise şöyle sıralandı: Mobilya, tekstil, inşaat, bilgisayar, emlak, otel.

Trafiğinin yüzde 95’ini Google’ın organik arama sonuçlarından alan Yellow.com.tr’deki firmaların iletişim bilgileri Yellow Medya’da görev yapan yerel arama uzmanları tarafından sürekli güncelleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!