Ekran Kilit Şifremi Unuttum Ne Yapabilirim? (Samsung, İphone, Huawei Ve Xiaomi)

Güncelleme Tarihi:

Ekran Kilit Şifremi Unuttum Ne Yapabilirim (Samsung, İphone, Huawei Ve Xiaomi)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 11:17

Herhangi bir nedenden dolayı ekran kilidinin parolasını, desenini ya da şifresini unuttuğumuz zaman panik yapıyoruz. Çok uzun bir zaman önce çekmeceye kaldırılmış olan bir telefonu tekrar kullanmak istediğimiz zaman karşımıza çıkan ekran kilidi desenini bazı durumlarda hatırlamakta zorlanabiliriz. Ekran kilit şifremi unuttum ne yapabilirim diyorsanız sizler için derledik.

Haberin Devamı

Iphone ekran kilidi kaldırmak için uğraşmak gerektiğinde Android’de unutulan ekran kilidini kırmak aslında oldukça kolay bir işlemdir. Bazı yöntemleri kullanarak Samsung, Xiaomi, Huawei ekran kilidi kaldırma işlemini formatsız bir şekilde kolaylıkla gerçekleştirebileceksiniz. 

 Ekran Kilit Şifremi Unuttum Ne Yapabilirim? 

 Ekran kilidini açmak için kullandığınız şifreyi unuttuğunuz zaman şifrenizi telefondan kaldırabilirsiniz. Şifreyi telefonunuzdan kaldırmak için, telefonunuzda yer alan verileri yedekledikten sonra fabrika ayarlarını geri yüklemeniz gerekir. 

 Samsung, iPhone, Huawei ve Xiaomi Ekran Kilit Şifremi Unuttum Ne Yapabilirim? 

 Fabrika ayarlarına sıfırla seçeneği aktif olduğu zaman, telefonunuzu fabrika ayarlarına geri döndürmek için, Ekran Kilidi Şifrenizi ya da deseninizi talep eder. Bu durumda ise şu adımları izleyebilirsiniz; 

Haberin Devamı

Telefon kapalıyken “ses açma ve güç tuşu”na aynı anda basarak EMUI menüsüne giriş yapmanız gerekir. 

Menüde çıkan üç seçenekten en altta yer alan “Wipe Data Partition” seçilerek onay vermeniz gerekir. 

İşlem sona erdiği zaman, tekrar açılacak olan menüde “Reboot System Now” seçilerek telefonu yeniden başlatabilirsiniz. 

Cihaz sıfırlanarak, yeniden başladıktan sonra, güvenlik önlemi nedeni ile Kullanıcı adı ve Şifre ister. Bu bilgiler, aynı zamanda telefonunuzda kurulu olan Gmail hesabınızdır. Şifrenizi biliyorsanız giriş yaparak, kurulum kısmına kolaylıkla geçebilirsiniz. 

Şifreyi unuttuysanız ya da bilmiyorsanız veya cihazınız girdiğiniz şifreyi kabul etmiyorsa, telefonunuzun fatura fotokopisi ile birlikte Yetkili Huawei Teknik Servis noktalarını ziyaret etmeniz gerekir. 

Servis merkezinde faturasız herhangi bir işlem gerçekleştirilmez. Bu durumda ise, fatura üzerinde adı yazan kişinin cihaz satın alma makbuzu İle birlikte ( Örneğin; fatura kişisi ve cihazın SN/IMEI ile birlikte gelen ambalaj kutuları) yardım almak için KVK, FixSmart, Ouno Yetkili Servis merkezleri de dahil olmak üzere Huawei Yetkili Merkezlerine de götürmenizi öneririz. Google FRP diye olarak da tanımlanan kilit açma ücretinde değişiklik yaşanabilir. 

Haberin Devamı

FRP Kilit açma işlemi direkt olarak cihazın FRP işlevinin kilidini açar ve cihazınızda depolanan tüm kişisel verileri de temizler. Bu nedenle de Google hesap şifrenizi unutmamanız gerekir. 

FRP kilit açma servisi, Türkiye servis merkezinde kullanıcılara sağlanan ücretli bir hizmettir. Sadece kilit açma işlemi isterseniz, bu işlem için ödeme yapmak gerekir be garanti dışıdır. 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!