E-Okul Şifremi Unuttum Ve Nasıl Alabilirim? E-Okul Şifre Yenileme Ve Değiştirme (Öğretmen & Öğrenci)

Güncelleme Tarihi:

E-Okul Şifremi Unuttum Ve Nasıl Alabilirim E-Okul Şifre Yenileme Ve Değiştirme (Öğretmen & Öğrenci)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2022 09:54

E Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak için öncelikle sizlere özel bir şifrenizin olması gerekir. Bu şifre sayesinde de e-okul sisteminden rahatlıkla yararlanabilirsiniz. Bu şifre ile birlikte kayıtlı olduğunuz okuldaki öğrenci numaranızı ve TC kimlik numaranız da yine giriş panelinde tanımlaması gerekir. E-okul şifremi unuttum ve nasıl alabilirim diyorsanız sizler için derledik.

Haberin Devamı

Öğrenci numaranız ve T.C kimlik numaranız ile, E Okul sayfasına giriş yaparak, “Tamam” butonuna tıklamanız gerekir. Daha sonra da karşınıza çıkacak olan ekran aracılığı ile dilediğiniz sorgulamayı kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. 

 E-okul Şifremi Unuttum ve Nasıl Alabilirim? 

 Sisteme kayıt işlemlerini ve giriş şifrelerini sadece okul yönetimi yapar. E Okul sistemi ile ilgili olarak görevli olan müdür yardımcısına başvuru yapacak veli bilgilendirme sistemine ait olan giriş bilgilerinizi alabilirsiniz. Öğrencilerin eğitim ve öğretim dönemlerine ilişkili ders programı, duyuru, ödev, sınav, ödev, performans, proje, karne, sınav notları gibi okul bilgilerini rahatlıkla öğrenebildikleri e-okul sistemi her geçen gün gerçekleştirilen güncellemelerle daha da kapsamlı bir hale geliyor. 

Haberin Devamı

 E-okul sistemine giriş yapmak isteyen öğrenci ve velilerin ise, ilk olarak okul yönetimi ile irtibata geçmesi gerekiyor. Sisteme kayıt işlemlerini ve giriş şifrelerini sadece okul yönetimi yapıyor. E-okul sistemi ile ilgili olarak görevli olan müdür yardımcısına başvuruda bulunarak veli bilgilendirme sistemine ait olan giriş bilgiler alınıyor. 

 E-okul Şifre Yenileme ve Değiştirme (Öğretmen & Öğrenci) 

 E-okul sistemini tercih eden idareci, yönetici, öğrenci, öğretmen ve veliler güvenlik bakımından ya da farklı bir nedenden dolayı e-okul giriş şifresini değiştirmek istiyorlarsa, sisteme giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan yeni ekranda bulunan kişisel bilgiler menüsünde bulunan “Şifre Değişikliği” bölümüne de girerek e-okul şifre yenilenmesini işlemini gerçekleştirebilirler. 

 E Okul Öğrenci Giriş Şifresi Nasıl Alınır? 

 Eğitim ve öğretim gördüğü zamanlara dair okul tarafından girilen bilgileri kolay bir şekilde elektronik ortamdan takip etmek isteyen öğrenciler e-okul şifresini kolay alabilmek için bağlı bulundukları okul yönetimi ile de iletişime geçebilirler. Öğrencinin de sisteme giriş şifreleri okul yönetiminde sistemden görevlendirilen idareci tarafından verilir. Okul yönetimi tarafından öğrenci giriş şifresi olarak tarafından sadece öğrenci numarası verilir. 

Haberin Devamı

 Çocuğu Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yer alan ilköğretim, anaokulu ya da ortaöğretim sevilerinden herhangi birinde eğitim ve öğretim gören velilerin çocuklarının farklı eğitim bilgilerini takip edebilmeleri için e-okul sistemini de kullanabilirler. Bu sistemi aktif bir şekilde kullanmak isteyen velilerin ise, ilk olarak çocuklarının eğitim gördüğü okula başvurmaları gerekir. E-okul sisteminden sorumlu olarak görev yapan idareciye sisteme giriş için şifre ve kayıt bilgilerini talep etmesi gerekir. Öğrencinin bilgileri doğrultusunda da aileye “Veli bilgilendirme sistemine” giriş hakkı ve şifresi verilir. Veliye verilen e-okul şifresi ise, sadece öğrencinin kendi numarası olup sisteme giriş için de öğrencinin okul numarası ve T.C. kimlik numarasının girilmesi gerekir. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!