Dünyayı değiştirecek fikirler IdeaTrophy’de yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Dünyayı değiştirecek fikirler IdeaTrophy’de yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2011 16:10

Haberin Devamı

Daha yaşanabilir bir dünya hayaliyle attığı her adıma milyonlarca tüketicisini de ortak eden Unilever, Dünya için büyük farklar yaratmak adına çalışırken, sürdürülebilir Dünya felsefesine IdeaTrophy ile gençleri de dahil etti. Unilever’in ev bakım kategorisinin önde gelen markalarından ve OMO’nun ev sahipliği yaptığı 10. Ideatrophy’de ekipler bu yıl, doğal kaynakları korumak adına yanlış tüketici alışkanlıklarını değiştirecek fikirler bulmak gibi heyecanlı ve zor bir görev üstlendiler.
 
Türkiye’nin her üniversitesinden katılıma açık olan yarışmaya öğrenciler www.ideatrophy.com web sitesi aracılığıyla başvurdular. 3’er kişilik ekiplerden oluşan gençlerin fikirleri aşamalı ve titiz bir eleme sürecinden geçirildi.
 
Finale kalan en iyi 10 fikrin sahibi ekipler IdeaTrophy’nin son adımı olan 3 günlük kamp sürecinde kıyasıya yarıştı. Eğitimlerle iç içe geçmiş aktivitelerle zenginleştirilen, keyifli, öğretici ve unutulmaz deneyimlerle dolu IdeaTrophy kampı, heyecanlı anlara sahne oldu.
 
Yoğun ve eğlenceli IdeaTrophy kamp süreci

Ekipler ilk iki gün Unilever’in çeşitli departmanlarından yöneticilerin ve pazarlama dünyasının duayenlerinin yaptığı sunumlarla Unilever ve pazarlama dünyasını derinlemesine tanıdılar. Türkiye’de 10 yıl önce ilk kez OMO liderliğinde gerçekleştirilen IdeaTrophy birincilerinden halen Unilever Çamaşır Bakım Kategorisi Ürün Müdürlüğü görevini üstlenen Mirella Kasuto da yaptığı sunumla tecrübelerini paylaştı.
 
Bu yoğun programın yanı sıra DJ performansıyla eğlenen gençler, seramik workshopu ile kirlenerek öğrenmenin keyfini çıkardılar ve tüm streslerini attılar. Üçüncü gün ise projelerini Unilever CEO’su İzzet Karaca’nın da dahil olduğu Unilever Türkiye Yönetim Kurulu’na sunan ekipler arasından kazananlar belirlendi.
 
10 takımın kıyasıya yarıştığı kamp sürecinin sonunda Boğaziçi Üniversitesi’nden The Change Leaders ekibi birinci olurken, BENomo ekibi ikinci, Hobbit Habits ekibi ise üçüncü oldu. IdeaTrophy kampı boyunca çevre konusunda en duyarlı tutumları sergileyen Envilovers ekibine ise ‘Çevreye En Duyarlı’ ekip ödülü verildi.
 
Birinci olan ekip ödülünü Unilever Türkiye CEO’su; Unilever Asya, Afrika, Orta ve Doğu Avrupa Başkan Yardımcısı İzzet Karaca’nı elinden teslim alırken; İkinci olan ekibe ödülünü Unilever Türkiye Ev ve Kişisel Bakım Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Yalım Uzun; üçüncü olan ekibe ise ödülünü Unilever Türkiye, Orta Asya, Kafkasya ve İran İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Lennard Boogaard takdim etti. ‘Çevreye En Duyarlı’ ekip ise ödülünü Unilever Türkiye Çamaşır Bakım Kategorisi Pazarlama Direktörü Çiğdem Yıldız’ın elinden aldı.
 
Kamp boyunca sürdürülebilirlik temalı yemekler yendi

Daha yaşanabilir bir dünya hedefini gençlerde dahil tüm topluma yaymayı amaçlayan Unilever, IdeaTrophy kampında öğrencilere ilk gün kurak dünya konsepti ile hazırlanan bir yemek menüsü sundu. Yaşayan bir doğayı temsil eden taze meyve ve sebzelerin yer almadığı yemek menüsüyle öğrencilere sürdürülebilir bir yaşam tarzını benimsemedikleri taktirde, yaşayan bir doğanın devamlılığının mümkün olmadığı mesajı verildi. İkinci gün ise öğrencilere yaşayan ve sürdürülebilir bir dünya konsepti ile hazırlanan yemekler ikram edildi.
 
WWF Türkiye de kamp sürecine katılarak, “Sürdürülebilirliğin Yeni Ölçütü Olarak Ekolojik Ayak İzi ve Tek Dünya Geleceği ve Prensipleri” sunumu ile çevresel bilgilendirmede bulundu ve ardından keyifli bir workshopla öğrencilerin bilgilerini perçinlemesini sağladı.
 
Kazanan ekipler birbirinden özel ödüller kazandı


Birinci olan takımın her bir üyesi Unilever’de 3 aylık staj hakkıyla ödüllendirilirken, İngiltere’ye Unilever’in doğduğu merkez olan Manchester’daki Port Sunlight Enstitüsü’ne bir iş gezisi ve birer iPhone4 kazandı.
 
İkinci olan ekip üyeleri Unilever pazarlama ekibiyle beraber bilfiil çalışacakları 3 günlük bir uygulama çalışmasına katılma hakkı ve birer iPad’le ödüllendirildiler. Üçüncü olan ekip üyeleri ise birer iPod kazandı.

Haberin Devamı

Ödül töreninde öğrencilere ayrıca, deniz kaplumbağalarının neslinin tükenmesini önlemek üzere WWF tarafından sürdürülen kampanya kapsamında, onlar adına birer yavru kaplumbağa evlat edinildiğini belgeleyen sertifikaları takdim edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!