Chrome OS nasıl açılacak

Güncelleme Tarihi:

Chrome OS nasıl açılacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2009 10:20

Google'ın işletim sistemi Chrome OS'un açılış ekranı ve kullanıcı girişi nasıl olacak? İşte cevap...

Haberin Devamı

Google'ın Chrome OS ile ilgili resmi açıklamasını izleyen sessizlik sonunda bozuldu. Yeni işletim sistemiyle ilgili yeni bir gelişme ortaya çıktı.

Google işletim sisteminin kullanıcı giriş ekranında bir değişikliği değerlendiriyor.Google açıklamasına göre, oldukça güçlü bir ihtimal, Google'ın kullanıcı giriş ekranında Google Friend Connect hesabı kullanılacak .

Bu özellikle ilgili işaretler daha önceden verilmişti ancak yeni bir görüntü ve detaylar yeni ortaya çıkıyor. Google hesabıyla açılacak olan işletim sistemi, bu özellik sayesinde kullanıcıların kolayca senkronize olmasını sağlayacak.

Avantajları neler?

Chrome OS kullanan bilgisayarlarda bütün hizmetlerin online olarak sunulacak olması, bu özellik ile birleştiğinde bütün Chrome OS bilgisayarlarda aynı hesap ile aynı kullanıcı ayarlarından yararlanılmasına imkan sağlayacak.

Haberin Devamı

Yani kullanıcılar Google Friend Connect hesabı ile işletim sistemini açarak online olacak ve farklı bilgisayarlardan da yine kendi bilgisayarlarını kullanacak.

Friend Connect, Google, Twitter, Yahoo, AIM, Netlog, OpenIDgibi kullanıcı hesaplarıyla uyumlu çalışıyor. Bu sayede kullanıcı sadece bilgisayarına değil, bütün bu sitelere de otomatik olarak bağlanmış olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!