ChatGPT nedir, nasıl kulanılır? Yapay zeka robotu ChatGPT özellikleri

Güncelleme Tarihi:

ChatGPT nedir, nasıl kulanılır Yapay zeka robotu ChatGPT özellikleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2022 16:31

ChatGPT uygulamasıyla ilgili detaylar merak ediliyor. Performasıyla dikkat çeken uygulama, yapay zeka dünyasına yepyeni bir boyut kazandırdı. Peki ChatGPT nedir, nasıl kulanılır? Yapay zeka robot ChatGPT özellikleri...

Haberin Devamı

ChatGPT, bir sohbet robotu. Hızlı ve kapsamlı cevaplarıyla dikkat çeken bu yapay zeka bir dil modeli olarak adlandırılıyor. ChatGPT'nin alt yapısını oluşturan "Generative Pretrained Transformer" (GPT) teknolojisi, 2017 yılında geliştirildi. Bu teknoloji, dil modeli olarak adlandırılan yapay zeka teknolojisi kullanılarak metinler oluşturabiliyor.

ChatGPT, sorulara verdiği doyurucu cevapların dışında hızlı reaksiyon göstermesi ile de dikkat çekiyor.

CHATGPT NASIL ÇALIŞIYOR?

ChatGPT, belirli bir konuda yazılmış metinleri inceleyerek, o konuda bilgi sahibi olabilir ve bu bilgileri kullanarak yeni metinler oluşturabiliyor.

Her dilde sorulara cevap verebilen uygulama, teknolojisi çerçevesinde ticari ya da yardım amaçlı bir chatbot tarafından kullanılabileceği gibi, insanların yazdığı metinleri anlamaya ve cevaplama çalışmalarında da yardımcı olabilecek.

Haberin Devamı

CHATGPT ÖZELLİKLERİ

Hızı ve kapsamlı cevapları ile hayran bırakan ChatGPT özellikleri şu şekilde sıralanabilir: Soru-cevap, mein yazma, çeviri, sınıflandırma, metin özetleme ve anahtar kelimeri tespit etme, hata düzeltme, matematik denkleri çözme.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!