Bu parolaları sakın hesaplarınızda kullanmayın!

Güncelleme Tarihi:

Bu parolaları sakın hesaplarınızda kullanmayın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2016 07:46

Hesabınızı birkaç saniye içinde yitirmek istemiyorsanız, işte asla kullanmamanız gereken parolalar!

Haberin Devamı

Güvensiz, tahmin etmesi kolay parolalar seçmekten vazgeçemediğimiz, yeni yayınlanan bir raporda tekrar ortaya çıktı.

Lancaster University öğretim üyesi Dr Jeff Yan tarafından hazırlanan yeni liste, birkaç ay önce Yahoo'dan sızan verileri temel alıyor. Listenin ilk iki sırasında bizi hiç şaşırtmayan "123456" ve "password" bulunuyor. İlk 10'a giren diğer parolalar arasında şunlar var: "welcome", "ninja", "abc123", "123456789", "12345678", "sunshine", "princess" ve "qwerty" var.

Yan, Daily Mail'e yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Peki bu parolalar, neden hala kullanılıyor? Bunun ana nedeni, sanırım kullanıcıların çevrimiçi risklerden habersiz olmaları veya bu riskleri anlamamaları."

Bu tür parolaların kullanılmasının nedeninin başında kolay yazılması ve hatırlanmasının kolay olması var. Böyle parolalar genellikle birden fazla hesapta kullanıldığından, hack olayları çok daha yıkıcı hale gelebiliyor. Normal şartlarda her hesabınız için farklı bir parola kullanmanız gerekli. Bunu yaptığınızda hesaplarınızdan biri hack'lense veya parolası internete sızsa dahi, diğer hesaplarınız zarar görmeyecektir.

Haberin Devamı

Kolay, zahmetsiz bir çözüm arıyorsanız, bir parola yöneticisi kullanmanın zamanı gelmiş olabilir. Başlamaya niyetliyseniz, neredeyse tamamen hale gelen ücretsiz LastPass'ı denemek isteyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: EN İYİ KLON YAZILIMLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!