BM'den Van için Türkiye Kumbarası'na ödül

Güncelleme Tarihi:

BMden Van için Türkiye Kumbarasına ödül
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2012 10:53

Turkcell, Van'da yaşanan depremlerin ardından başlattığı ''Van için Türkiye Kumbarası'' projesi ile 'IPRA Altın Dünya' ödüllerinde Birleşmiş Milletler (BM) tarafından verilen BM Özel Ödülü'nün sahibi oldu.

Haberin Devamı

Şirket açıklamasına göre Turkcell, halkla ilişkiler alanında en prestijli organizasyonlardan biri olarak kabul edilen IPRA Altın Dünya ödüllerinde Birleşmiş Milletler tarafından verilen Özel Ödülü kazandı.

Turkcell, Van'da yaşanan depremler sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) himayesinde ve Türk Eğitim Vakfı (TEV) işbirliğinde hayata geçirdiği 'Van için Türkiye Kumbarası' projesi ile ödüle layık bulundu.

Turkcell adına ödülü Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler aldı. 
     
''Gelen bağışlarla 9,5 milyon lira birikti'' 
   Â
Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler törende yaptığı konuşmada, şunları ifade etti: ''Van'da yaşanan depremlerin ardından hızla harekete geçtik ve neticede ortaya aklımızı, yüreğimizi ve insanımıza duyduğumuz sevgiyi içine kattığımız Van için Türkiye Kumbarası projesi çıktı. 5 milyon lira katkıda bulunarak başlattığımız Kumbaramıza tüm Türkiye destek oldu ve gelen bağışlarla 9,5 milyon lira birikti. Projemiz her aşamada şeffaflığıyla da tüm dünyaya örnek oldu. Öğrencilerimiz yurtlarına yerleşti. Öğretmenlerimiz ise Öğretmenler Günü'nden önce evlerine yerleşiyor. Bir hayal kurduk, gerçekleştirdik. Hem bunun mutluluğunu hem de BM Özel Ödülü'ne layık bulunmanın gururunu yaşıyoruz.'' 

Proje kapsamında Van'da bir Öğretmen Kampüsü ve Öğrenci Yurdu inşa edildi, Endüstri Meslek Liseleri'nde okuyan 100 öğrenciye eğitim bursu sağlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!