Blippar görsel arama teknolojisi için 54 milyon dolar yatırım aldı

Güncelleme Tarihi:

Blippar görsel arama teknolojisi için 54 milyon dolar yatırım aldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2016 14:10

Blippar dördüncü yatırım turunu tamamladı, San Francisco’nun konusunda uzman ve teknoloji sektörünün sayılı kişilerini de kendi bünyesine katarak şirket faaliyetlerini genişletti.

Haberin Devamı

Blippar, 54 milyon ABD dolarlık dördüncü yatırım turunu tamamladığını açıkladı. Yatırım turunun bu bacağında başı çeken Malezya Devleti’nin stratejik yatırım fonu Khazanah Nasional Berhad oldu. Bu yatırıma Blippar’ın mevcut yatırımcı tabanı tarafından yapılan diğer yatırımları da buna katkıda bulundu.

Blippar, artırılmış gerçeklik, derin makine öğrenimi ve programlama teknolojilerinde uzman mühendisleri San Francisco’ daki ARGE merkezine istihdam ediyor. Bu yatırım ile beraber, San Francisco’daki ARGE merkezinde yapılan çalışmalarını hızlandırarak, kullanıcıların gördükleri dünyayı daha fazla anlamasını ve bu dünya hakkında daha fazla bilgi alması misyonunu üstlenecek.

Blippar Türkiye kurucu CEO’su Zehra Öney, Blippar Türkiye’nin 2014 yılında kuruluşundan bu yana dünyadaki Blippar ofisleri içerisinde Türkiye organizasyonun yaptığı kampanyalarla Türkiye’nin potansiyel vaad eden meraklı ve araştırmacı nüfusu sayesinde üst sıralarda olduklarını vurguladı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!