Biniş kartı iPhone'a girdi

Güncelleme Tarihi:

Biniş kartı iPhonea girdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2012 13:50

Dünyanın sayılı havayolu şirketinin kullandığı Passbook uygulaması Türkiye'ye de geldi, biniş kartları iPhone'lara girdi.

Türk Hava Yolları, 2008’den beri beraber çalıştığı mobil yazılım partneri Pozitron’un yaptığı entegrasyon ve çalışma sonucu Mobil Biniş Kartı (MBK) altyapısını geliştirerek Apple Passbook desteği sunan Türkiye'deki ilk havayolu şirketi oldu.

Passbook uygulaması, Apple tarafından iOS 6.0 sürümü ile birlikte henüz yeni piyasaya sunuldu. Apple’ın iOS 6.0 ve üzeri sürümlü iPhone/iPod touch cihazları için sunduğu Passbook uygulamasıyla kullanıcılar biniş kartlarını mobil ortama, yani kendi iPhone/iPod touch cihazlarına taşıyabiliyor. Yalnızca iOS 6.0 ve üzeri sürümü kullanan iPhone ve iPod touch kullanıcılarının yararlanabileceği Passbook uygulaması ile Türk Hava Yolları yolcuları mobil biniş kartlarını “pass” olarak saklayabilir ve mobil biniş kartı destekleyen havaalanlarında kağıt biniş kartına gerek olmadan uçağa kadar gidebilirler. İstanbul’daki tüm havaalanlarında mobil biniş kartı uygulaması destekleniyor.

Pozitron Kurucu CEO’su Fatih İşbecer Passbook’un geliştirilme sürecini şu şekilde anlattı: "Apple Passbook uygulamaları dünyada henüz çok az havayolu tarafından kullanılıyor. Küreselleşme hareketleri ile bireylerin giderek daha mobil hale gelmesiyle birlikte havayolu şirketleri de sürekli olarak uçak yolculuğu yapanların hayatını kolaylaştırmak için farklı uygulamalara yöneldi. Türkiye’de bir ilk olan Passbook’un en önemli özelliği mobil biniş kartı olarak kullanılmasıyla yolcuların uçağa kadar cep telefonu ekranıyla gidebilmesini sağlamak. Uçağa dair bütün bilgiler de cep telefonu ekranında bulunuyor."

Passbook aynı zamanda kullanıcıların cüzdanlarını iPhone’larına taşımaları için atılan ilk adım olma özelliğini taşıyor. Uygulama sayesinde kullanıcılar indirim kuponlarını, uçak biletlerini ve otel rezervasyonlarını da telefonlarında saklayabiliyorlar.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!