Bilişim devleri oradaydı

Güncelleme Tarihi:

Bilişim devleri oradaydı
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2011 15:47

Veri depolama pazarında dünya liderlerinden NetApp’ın Türkiye’de ilk defa düzenlediği “NetApp İnovasyon Zirvesi 2011 “Bilgi Gücü - Güç Birliği”etkinliği için sektörün devleri bir araya geldi.

NetApp İnovasyon Zirvesi, 23 Mart’ta “Bilgi Gücü – Güç Birliği” teması ile gerçekleştirildi. Türkiye’de ilk kez yapılan ve geniş bir katılımcı kitlesine ev sahipliği yapan zirvede sektörün liderleri; veri depolama, yönetimi ve bileşenlerinin kritik rolünü değerlendirirken, gelecek trendleri ile ilgili öngörülerde bulundular. Swissotel’de düzenlenen etkinlikte Cisco, Vmware, BMC, Fujitsu, IBM, SAP, Syncsort gibi dünya devleri ve ABH, Datacore, Hayat Bilgi Teknolojileri, Prolink, Oytek, Tara Sistem gibi NetApp yerel iş ortakları güç birliği oluşturdu.
 
Etkinlikte veri depolama, yeni nesil veri merkezi yaklaşımı, tümleşik veri depolama, felaket kurtarımı, esnek BT gibi veri depolama alanındaki tüm yeni trendler ve başarı hikayeleri düzenlenen paralel oturumlarda sektörün deneyimli isimleri tarafından katılımcılara aktarıldı.
 
Etkinliğin ana konuşmacısı NetApp EMEA Bölgesi Gelişmekte Olan Ülkelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Remo Rossi, konuşmasında veri depolama sistemlerinin BT pazarı içinde giderek artan önemine ve NetApp’ın sunduğu çözümler ile firmalara sağladığı avantajlara değindi. Rossi, etkinlik ile ilgili olarak “NetApp Türkiye pazarında 2005 yılından beri faaliyetini sürdürüyor ve her yıl emin adımlarla büyümeye devam ediyor. Elde edilen bu başarılar ile Türkiye pazarı, NetApp’ın odak ülke olarak belirlediği 5 ülke arasında yer aldı. Bugün gerçekleştirdiğimiz NetApp İnovasyon Zirvesi, Türkiye’de yaptığımız ilk büyük etkinlik. Bu sebeple bizim için oldukça önemli. Bu etkinlik tüm yerel ve global katılımcılar için sektörün buluşma noktası oldu. NetApp olarak buna benzer etkinliklere bundan sonra da devam ederek iş ortaklarımıza ticari ve teknolojik anlamda maksimum seviyede fayda sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.
 
NetApp Türkiye Ülke Müdürü Behçet Yumrukçallı ise “Veri depolama, sanallaştırma gibi çözümler  günümüzde tüm firmalar için hayati önem taşıyor. Bunun farkına varan firmalar da gün geçtikçe artıyor ve yatırımlarının önemli bir kısmını veri depolamaya ayırıyorlar. Günümüzde bilginin gücü yatsınamaz ve gözardı edilemez; doğru korunması, doğru yönetilmesi ve arşivlenmesi gerekmektedir. İş ortaklarımızla oluşturduğumuz güç birliğiyle müşterilerimize verimliliklerini artırmaya yönelik çözümler sunmaya devam edeceğiz. NetApp İnovasyon Zirvesi’ne gösterilen büyük ilgi bu konuya verilen önemi ve bizlere duyulan güveni gösteriyor. Hedefimiz bu büyük buluşmayı önümüzdeki yıllarda daha büyük kitlelerin katılımıyla tekrarlamak” sözleriyle zirveyi değerlendirdi.
 
Dünya trendlerini ve şirketlerin inovatif girişimlerini yakından takip eden, uluslararası ve yerel toplantıların aranan konuşmacılarından biri olan sinema ve tiyatro oyuncusu ve yazarı Ali Poyrazoğlu’nun da 40 yılı aşkın sanat yaşamı deneyimi ile sektöre farklı bir bakış ile seslendiği NetApp İnovasyon Zirvesi renkli görüntülere sahne oldu. Zirve paralel oturumları takiben gerçekleştirilen kokteyl ve “Bengü” konseri ile son buldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!