Beklenen oyunda kötü süpriz

Güncelleme Tarihi:

Beklenen oyunda kötü süpriz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2010 10:11

Bu yılın heyecanla beklenen en önemli oyunlarından birinde, oyunculara kötü bir süpriz var.

Haberin Devamı

Bioshock 2'nin dünya çapındaki çıkış tarihi 9 Şubata çok az kala geliştirici firma 2K Games birçok hayranı kızdırabilecek küçük bir detayı açıkladı: Çoklu oyuncu modu ne PC'de ne de konsollarda direkt ağ bağlantısını desteklemeyecek.

Bioshock'un ilk bölümünde çoklu oyuncu desteği olmadığı için yeni oyunun sunacağı çoklu oyuncu modundan çok şey bekleniyor. 2K Games tam da bu yüzden resmi SSS (sıkça sorulan sorular) bölümünde LAN ve Dedicated Server (adanmış sunucu) desteğinden vazgeçildiğini açıkladı. Sebep olarak özetle şunlar gösteriliyor: Oyunu geliştirmek gerekli süre çok kısıtlı ve oyunun ilk bölümünden gelen bir çoklu oyuncu altyapısı olmadığı için sıfırdan temel kurulmak zorunda. Geliştiriciler bu durumda her şeyi ekleyip istikrarsız bir yapı sunmaktansa sadece belli bir noktaya, yani çevrimiçi moda ağırlık vermeyi seçti.

Haberin Devamı

Bioshock devam oyununda oyuncu yeni bir Big Daddy prototipinin rolüne bürünüyor; öyle ki bu Big Daddy özel güçleri açığa çıkaran plasmid'leri kullanabiliyor. Nefes kesici su altı şehri Rapture'da bu sefer yeni bir düşman merkezi rolü üstleniyor: Big Sister.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!