Avea'dan üçüncü çeyrek raporu

Güncelleme Tarihi:

Aveadan üçüncü çeyrek raporu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2012 15:10

Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir, “Avea'nın gelirleri, geçen yılın üçüncü çeyreğine oranla yüzde 11 oranında artarak, 910 milyon lira olarak gerçekleşti” dedi.

Akdemir, Avea'nın üçüncü çeyrek değerlendirmesinin yapıldığı toplantıdaki konuşmasında, üçüncü çeyrekte abone sayısını 13,2 milyona çıkarttıklarını belirterek, kişi başı kullanım süresinin arttığını ve Avea'nın abone başı konuşma süresinin 350 dakikaya yükseldiğini kaydetti.

Mobil internette geçen seneye göre yüzde 64'lük bir büyüme hızı olduğunu ifade eden Akdemir, şunları söyledi: “100 milyonluk geliri aştık. Avea cep modemlerlerde TTNET ile birlikte olan pazar payımızdaki büyüme devam ediyor. Pazarın yaklaşık yüzde 30'luk kısmını yönetiyoruz. Türkiye'de toplam telefon satışları 2012 yılında büyümedi. Ama akıllı telefon büyümesi hızla devam ediyor. Avea'nın toplam cihaz büyümesi ve pazar payı artıyor. Geçen sene yüzde 14'lük Avea müşteri oranı bu çeyrek sonunda yüzde 22'ye ulaştı. Bu Türkiye ortalamasının üstünde bir orandır. 2012 üçüncü çeyrek döneminde müşterilerinin hayatına daha fazla katkı sağlama hedefiyle hareket eden Avea, 'Sade, Ekonomik, Çeşitli - S.E.Ç' tarifesi ile butik tarife dönemini başlattı. S.E.Ç. ile müşterilerine ihtiyaçlarına uygun ses paketini, farklı dakika alternatifleri arasından istediği gibi oluşturma imkanı sunan Avea; müşterisinin istediği büyüklükteki mobil internet ve/veya kısa mesaj paketlerinden bir veya ikisini ekleyerek, tarifesini kendi ihtiyaçlarına en uygun, en ekonomik ve kişiye özel hale getirmesine de imkan tanıdı.”

“910 milyon liralık bir büyüme yakaladık”

Akdemir, müşteri hizmetleri alanında Avea'nın aldığı ödülleri anlatarak, şunları kaydetti: “8 ilde Avea doğrudan ya da dolaylı olarak çağrı merkezi işletiyor. 2 bin 500'e yakın da bir çalışanımız var. Avea, marka işbirlikleriyle müşterilere fayda sağlamaya çalışıyoruz. Mobil internet alanındaki yeniliklerimiz devam ediyor. Avea, kurumsal müşterilerine yönelik Türk Telekom ve TTNET ile sunulan 'BİZ' platformu ile sektördeki rekabet gücünü artıran avantajlar sunarak, mobil, sabit, internet ve bulut hizmetlerini en yenilikçi teknoloji ve uygun fiyatlar ile sunacak. Gerçekleştirilen bu güç birliği ile Türkiye'deki tüm işletmelere ve iş sahiplerine verimlilik katmak için 'BİZ' çatısı altında ekonomik, akılcı ürünler ve teknolojik çözümler sunulacak. Avea kurumsal müşteriler kanalında 'BİZ' den aldığı güç ile güçlü büyüme performansına devam edecek.”

Avea'nın kurumsal alanda yapılan yenilikler ve projelere değinen Akdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son üç yılda Avea 2 milyar liralık yatırım gerçekleştirdi. Teknoloji yatırımlarımız da devam ediyor. İletişim kulesi tarafında 22 bin 500 seviyelerinin üzerindeyiz, ama geçen seneye göre yüzde 8'lik iletişim kulesi sayısında büyüme var. Avea'nın gelirleri, geçen yılın üçüncü çeyreğine oranla yüzde 11 oranında artarak, 910 milyon lira olarak gerçekleşti. Toplam abone başı aylık gelir (ARPU) 22,6 lira, bu rakamla sektör lideri olduğumuzu tahmin ediyoruz. Avea'nın 2 yıl içerisindeki toplam abone büyümesi diğer bir operatörün büyümesinin 4 katı, gelir büyümesi de 3 katından daha fazladır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!