“Atos Türkiye’ye güveniyor ve yatırımlarına devam ediyor.”

Güncelleme Tarihi:

“Atos Türkiye’ye güveniyor ve yatırımlarına devam ediyor.”
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2012 10:13

BT şirketi Atos, Türkiye’de yeni yatırımlara ve satın almalara hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Kendilerini “iş teknolojisti” olarak konumlandırdıklarını açıklayan Atos Türkiye CEO’su Orhan Akbulut, “2013’e kadar Atos bünyesindeki dahili e-mailleri sona erdireceğiz” diyor.

Atos, tüm dünyada 4 Temmuz 2011’de, Türkiye’de ise 3 Ekim 2011’de Siemens IT Çözümleri ve Hizmetleri ile birleşerek yola devam kararı aldı. Bu birleşmenin ardından 42 ülkede, 74 bin çalışanı ve 8.6 milyar euro cirosuyla Avrupa’nın lider IT şirketine dönüşen Atos, Türkiye’de de farklı alan ve bölgelerde yatırım planlarını sürdürüyor.

Düzenli hizmetlerden (managed services) danışmanlık ve sistem entegrasyonuna, bulut bilişim çözümlerinden işlem bazlı uygulama hizmetlerine kadar birçok alanda 30 yıllık tecrübesiyle Atos, Türkiye’de de geniş ürün portföyüyle finans, kamu, enerji, telekom, endüstri ve sağlık sektörleri başta olmak üzere, farklı sektörlerden müşterilerine hizmet sunuyor. Atos Türkiye CEO’su Orhan Akbulut, “Atos, bir BT firmasından ziyade, bir “iş teknolojisti” firması. Farklı çözümler sunduğumuz müşterilerimize, rakipleri karşısında bir adım önde olma olanağı sağlıyoruz” diyor.

Akbulut “Kartal, Güneşli, İTÜ Teknokent, Düzce ve Ankara lokasyonlarında bulunan yaklaşık 2000 kişilik ekibimizle Türkiye’de hizmet sunuyoruz” diyor.

Atos, Olimpiyat Oyunları’nın küresel bilişim ortağı ve TOP sponsoru olmayı da sürdürüyor. 2004 Atina Yaz, 2006 Torino Kış, 2008 Pekin Yaz, 2010 Vancouver Kış Olimpiyatları’nın bilgi teknolojileri sponsoru olduklarını belirten Akbulut, “2012 Londra Yaz Olimpiyatları’nın küresel bilgi teknolojileri ortağı olacağız. Ayrıca Türkiye’de gerçekleşecek 2013 Mersin Olimpiyatları’nın da IT Hizmet Sağlayıcısı olmaya adayız” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!